Udsnit af plakaten som HORESTA og 3F opfordrer til at hænge op i områder på arbejdspladsen, hvor kun medarbejderne færdes. Illustration: HORESTA.

HORESTA og 3F til kamp mod sexchikane og mobning

”Send tydeligt signal til medarbejderne om at krænkende handlinger ikke tolereres,” opfordrer HORESTA. Brancheforeningen går nu sammen med fagforeningen 3F til kamp mod problemet.

”Som branche skal vi støtte op om, at vi ikke vil acceptere krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane, på arbejdspladsen,” skriver HORESTA’s nyhedsbrev i forbindelse med lanceringen af ny kampagne mod seksuel chikane og mobning på arbejdspladserne.

HORESTA har cirka 2.000 medlemsvirksomheder blandt hoteller, restauranter og andre aktører i oplevelses- og turismebranchen i Danmark.

”I samarbejde med fagforeningen 3F PSHR (Privat Service, Hotel og Restauration) har HORESTA blandt andet lavet en plakat, som vi opfordrer alle til at printe og hænge op i kantinen og andre steder, hvor medarbejderne ser den. Vi har derudover udarbejdet et forslag til tekst i personalehåndbog om krænkende handlinger,” skriver HORESTA i sit nyhedsbrev.

Gode råd mod seksuel krænkelse og mobning
På plakaten med info om seksuel krænkelse og mobning, der kan downloades via HORESTA’s hjemmeside, står der blandt andet:

”Som virksomhed har man ansvar for at sikre rammerne for et godt psykisk arbejdsmiljø. Det forudsætter blandt andet, at alle på arbejdspladsen er klar over, hvad der forventes med hensyn til omgangstone og opførsel, men også, at det klargøres, hvad der ikke accepteres på arbejdspladsen.

Det er i den forbindelse vigtigt, at der er klare regler for, hvordan man håndterer en situation, hvor man enten selv oplever at blive krænket, eller overværer, at andre på arbejdspladsen bliver krænkede.

En krænkende handling kan være mange ting: krænkelsen kan for eksempel bestå i mobning eller seksuel chikane. Krænkelsen behøver ikke være fysisk. Verbale ytringer – ting man siger – kan også være krænkende,” står der blandt andet i teksten på plakaten.

HORESTA har fokus på emnet ”seksuel chikane og den svære samtale” ved et Netværksmøde den 15. september for HORESTA-medlemmer.

Relaterede artikler:

Gavekort skal hjælpe dansk turisme

”Vi har en ordentlig stak direktørkandidater”

Erhvervsrejsebureau til kamp mod misbrug af børn