A&O Hostels med foreløbig 40 hostels i 25 byer i ni europæiske lande, heraf to i København, melder om stigende vækst. PR-foto fra A&O’s første danske hostel, på Nørrebro.

Hostelkæde: “Næsten på niveau med 2019”

Tyske A&O Hostels, der har to hostels i Danmark, melder om ”overraskende rejseboom” med belægningsgrad i kæden over 90 procent. Også på de to hostels i København stiger belægningen.

Særligt inden for gruppe- og familiebookinger oplever A&O tocifret vækst i forhold til 2019, året før coronakrisen, med en forventet omsætning i år på 140 og 160 millioner euro, vurderer koncernchef Oliver Winter, der grundlagde A&O for 22 år siden i Berlin.

I dag er der foreløbig 40 A&O-hostels i 25 byer i ni europæiske lande, heraf to i København.

”Vi er næsten på niveau med 2019, det er et meget positivt signal for andet halvår af 2022. A&O Hostels har i perioden maj til juni en stigning på 80 procent i antallet af besøgende på vores hjemmeside sammenlignet med samme periode sidste år,” siger Oliver Winter i en pressemeddelelse.

Den gennemsnitlige værelsesbelægning var i gennemsnit 74 procent i maj og 85 procent i juni. Samlet set gør det første halvdel af 2022 til et af de bedste halve år i virksomhedens historie, siger Oliver Winter.

Også øget belægning i København
A&O Hostels åbnede sit første nordiske hostel i Danmark i 2017 på Nørrebro i København. Her er 270 værelser og cirka 60.000 overnatninger om året, under normale rejseår. I 2020 åbnede A&O sit andet hostel i Danmark, i Københavns sydhavnskvarter. Dette hostel har 802 sengepladser på 219 værelser.

Også på de to danske A&O-hostels stiger antallet af overnatninger, oplyses det. I pressemeddelelsen siger Sara Hansen, salgsansvarlig for A&O-hostels i Danmark:

”Det seneste halve år har vi øget antallet af hotelgæster, så vi i de seneste måneder har haft en gennemsnitlig belægningsprocent på 75. I perioder har vi været fuldt bookede.

De fleste gæster kommer fra Danmark, efterfulgt af rejsende fra Tyskland. Vi modtager rigtig mange unge familier og par,” siger Sara Hansen.

En femte tysk hotelkæde på vej til Danmark
Udover A&O Hostels, er der foreløbig tre andre tyske hotelkæder i Danmark.

Deutsche Hospitality omfatter varemærkerne Jaz in the City, IntercityHotel, Maxx by Steigenberger, Steigenberger Hotels and Resorts og danske Zleep Hotels. Udover Zleep Hotels er der dog kun et enkelt Steigenberger-hotel i Danmark, nemlig Steigenberger Alsik Hotel & Spa i Sønderborg.

Den anden tyske kæde er Motel One, der sidste år rykkede ind i København, da kæden overtog driften af københavnerhotellet Hotel Twentyseven med 200 værelser. Hotellet havde sit navn, Twentyseven, fordi det ligger i Løngangstræde 27 meget tæt på Rådhuspladsen. Men efter Motel One kom til, hedder hotellet nu blot Motel One København.

Ligeledes er der tyske 25hours Hotels, som den globale franske hotelgigant Accor Hotels ejer halvdelen af. I marts i år åbnede ”25hours Hotel Indre By” tæt på Rundetårn med 243 værelser. I 2024 forventes 25hours Hotels at åbne sit andet hotel i København. Hotelbygningen på Papirøen, der nærmest bliver nabo til Operahuset, vil indeholde 128 hotelværelser.

I sidste måned oplyste den tyske kæde Ruby Hotels til Standby.dk, at man er på vej til København, der er blandt Ruby Hotels ”target markets.”

Til STANDBY.DK meddelte Kristin Lingner, chef for public relations hos Ruby Hotels: ”København er på toppen af vores ønskeliste, men vi har endnu ikke et konkret hotelprojekt på plads. Faktisk kan vi sagtens forestille os, at vi får flere hoteller i København.

Hotellerne skal meget gerne være centralt placeret med gode forbindelser til offentlig transport,” sagde Kristin Lingner og tilføjede: ”I øjeblikket kigger vi kun på København, men det udelukker ikke, at vi ikke i fremtiden vil kigge på andre danske byer.”

 

Relaterede artikler:

Københavns nye kæmpehostel øger byens kapacitet

Bitcoin skal øge omsætningen på danske hostels

”Skulle jeg forfølge min drøm, skulle det være nu”