Ingen andre hotelkæder er lige så miljømæssigt ambitiøse som A&O Hostels, oplyser den tyske hostelkæde. PR-foto.

“Hostels gæster bruger mindre CO2”

Gæster hos A&O Hostels bruger ni gange mindre CO2 end gennemsnitlig dansker, påstår den tyske hostelkæde, der har to hostels i Storkøbenhavn. Kæden har et omrejsende bæredygtighedsteam.

Gæsterne på A&O Hostels i Danmark sender langt mindre CO2 ud i atmosfæren, end danskerne gør derhjemme, viser beregninger fra Europas største kæde af økonomihoteller. Det skriver hostelkæden i hvert fald i en pressemeddelelse.

Hostelgæster, der bor på et af A&O’s hostels’ overnatningssteder i København, eller på en af de 38 andre lokationer i Europa, kan sove med rigtig god samvittighed, når det kommer til bæredygtighed.

Hostelkæden har fået eksterne klimakonsulenter til at beregne, hvor meget CO2 hver gæst producerer per overnatning, og det gennemsnitlige CO2-fodaftryk for hele kæden ligger på godt fem kilo per overnatning.

Kasper Rønnow, der er direktør for hostelkæden i Danmark, siger i pressemeddelelsen:

”En overnatning på vores hostel på Nørrebro medfører en CO2-produktion på 5,61 kilo. Dette tal indeholder emissioner medarbejdernes transport til og fra hotellet, direkte og indirekte emissioner fra opvarmning, strøm, bortafskafning af affald, vandforbrug, tilkøb af varer- og tjenesteydelser såsom tøjrens, mad og drikke, gæstens transport rundt i København, mulige forretningsrejser og generelle sikkerhedsydelser.”

Fokus på bæredygtighed
Tilsvarende beregninger fra tænketanken CONCITO viste i 2019, ifølge A&O, at den gennemsnitlige dansker hvert år producerer 17.000 kilo CO2, hvilket svarer til 46,5 kilo per dag. Det betyder med andre ord, at en gæst hos a&o i København bruger ni gange mindre CO2, end folk gør hjemme i privaten, konkluderer hostelkæden.

”Når vi ligger så lavt, er det fordi, at bæredygtighed har været fokus siden kædens etablering. For to år siden oprettede vi et bæredygtighedsteam, der har skabt en bæredygtighedskultur på tværs af kæden.

Teamet rejser rundt i Europa og hjælper vores medarbejdere med at implementere grønne tiltag, og det har givet os fokus på at nedbringe medarbejderne og gæsternes CO2-forbrug. Vi har endevendt virksomheden og sat ind på alle tænkelige parameter lige fra vandbesparende brusehoveder, isolering af værelserne, vores aftaler med leverandører på alle tilkøbsydelser, herunder mad, tøjrens, vand, varme og el, hvor vi i stigende grad kigger på deres CO2-forbrug,” siger Kasper Rønnow.

A&O Hostels åbnede sit første nordiske hostel i Danmark i 2017 på Nørrebro i København. Her er 270 værelser og cirka 60.000 overnatninger om året, under normale rejseår. I 2020 åbnede A&O sit andet hostel i Danmark, i Københavns sydhavnskvarter. Dette hostel har 802 sengepladser på 219 værelser.

Relaterede artikler:

Københavns nye kæmpehostel øger byens kapacitet

Vi er ikke bekymret for at investere i kvalitetsturisme

Bitcoin skal øge omsætningen på danske hostels