Boeing B727-flyet på taget af hotellet Nova Park Wohlfülhotel i østrigske Graz. PR-foto fra hotellet.

Hotel lander højtflyvende attraktioner

Et hotel i Østrig har fået to specielle opmærksomheds-fangere – en Boeing B727, der skal bruges som restaurant, og en russisk Ilyushin Il-62, der skal være bar.

Hotellet er Nova Park Wohlfülhotel i byen Graz i det sydlige Østrig. Og det har for nylig fået to ganske særlige attraktioner i form af to pensionerede flymodeller, en fra USA og en fra det tidligere Sovjetunionen.

Det 3-stjernede hotel med 153 værelser har anskaffet to pensionerede jetfly, en Boeing B727-200 og den russiske Ilyushin Il-62, skriver Kursuslex.dk, der citerer Tophotel.de for historien.

Flyene er nu parkeret på taget af hotellet, hvor B727’eren benyttes som restaurant med navnet “Nova Air,” mens det russiske fly er omdannet til bar.

Ifølge Tophotel.de har den 45 tons tunge B727’er blandt andet fungeret som teamfly for det professionelle baseballhold Chicago White Sox, mens det 70 tons tunge Ilyushin-fly på et tidspunkt under den kolde krig og altså før Jerntæppets fald tjente som officielt fly for den tidligere tjekkoslovakiske præsident Gustav Husak.

Meget udbredt fly
Boeing B727 var i sin tid et af verdens mest udbredte passagerfly. Boeing byggede fra starten af 1960’erne og frem til 1984 over 1.800 eksemplarer af flyet, der som det eneste Boeing-fly havde tre motorer. Flyet blev fremstillet i en række varianter på Boeing-fabrikken ved Seattle på USA’s vestkyst.

Danske Sterling Airways havde blandt andet flytypen i sin flåde. Der er stadig omkring 50 eksemplarer af B727 i drift for nogle flyselskaber.

Boeing B727 blev afløst af Boeing-typer til B737 og B757.

Relateret artikler:

Østrig tiltrækker stadig flere danske skiturister

Boeing leverer B737 nummer 10.000

50 år med Boeing B737