Udsigten fra en af de nye Nordlyshytter. (Foto: Hotel Arctic | PR)

Hotel med første turismetilbud af sin art i landet

Hidtil har turister i Grønland ikke haft mulighed for at opleve nordlyset i en hytte, der er opført til formålet, mens det har været muligt i flere andre lande. Det har Hotel Arctic dog ændret på.

Fremover skal besøgende i Grønland have mulighed komme endnu tættere på det spektakulære nordlys, der er et af de naturfænomener, som en del af landets turister ønsker at opleve. Det mener man i hvert fald hos Hotel Arctic i Ilulissat.

Hotellet har en kapacitet på 90 værelser samt suiter, og nu har man også opført syv såkaldte Nordlyshytter, som er bygget for at kunne tilbyde turister i Grønland en helt ny oplevelse, der hidtil kun har været mulig i andre lande.

Turister i lande som Norge, Island samt Finland har nemlig allerede mulighed for at leje en hytte ude i naturen, der er bygget og indrettet med henblik på, at den skal benyttes til at tage nordlyset i selvsyn fra, men indtil nu har der ikke været noget tilsvarende i Grønland.

Er monteret på fjeldet
Ifølge Hotel Arctic har netop fraværet af den slags hytter i Grønland haft indflydelse på beslutningen om at lade de syv hytter opføre. De er hver især 20 kvadratmeter store, bygget af træ og glas samt opvarmet med el fra lokale vandkraftværker.

Morten Nielsen, der er direktør for hotellet, som ejes af Air Greenland-koncernen, fortæller, at materialevalget blandt andet bunder i, at man ønsker at bevare Hotel Arctics status som værende CO2-neutralt. Praktiske udfordringer i byggeriet har dog også spillet ind.

”Vi er stolte af at være first movers på et så unikt og eksklusivt produkt som dette, men det har også været en lang proces, fordi hytterne skulle specialdesignes til det arktiske klima og derefter monteres på et fjeld. Det har stillet store krav til blandt andet materialevalg og konstruktion.”

En naturlig udvikling
Direktøren forklarer yderligere, at etableringen af de syv hytter i hans optik er et naturligt skridt i retning af at forfine det produkt, som turisterne tilbydes, da deres formål harmonerer godt med de oplevelser, som mange besøgende drømmer om, når de booker en billet til Grønland.

“Folk flyver ikke til Ilulissat for at bo på hotel, men for at opleve naturen og dens elementer,” slår direktør Morten Nielsen fast.

“På mange måder er det en helt naturlig udvikling af vores turismeprogram. Nordlyshytterne er en hyldest til Grønlands rige natur, og vi glæder os til at dele landets skønhed og magi med vores gæster.”


Relaterede artikler:

Grønlands selvstyre sætter hotel til salg

Grønland får første internationale hotelkæde

Berømt grønlandsk hotel får ny direktør