Den nuværende direktør for Arp-Hansen hotellet Imperial i København, Robert Thomsen, bliver fra 1. juni  koncerndirektør i hotelkæden med ansvar for drift og HR. Foto: Arp-Hansen Hotel Group.

Ny koncerndirektør i Københavns største hotelgruppe

Arp-Hansen Hotel Group stopper samarbejdet med sin koncerndirektør for drift de seneste 10 år – hun afløses af den nuværende direktør for et kædens 12 hoteller.

Der bliver 1. juni ommøbleret i koncernledelsen hos Arp-Hansen Hotel Group, der har mere end hver femte hotelværelse i København. 52-årige Malene Friis, der de seneste ti år har været koncerndirektør for drift, er blevet opsagt. Hun afløses af 37-årige Robert Thomsen, der kom til hotelkæden i 2000, og som i sit nye job bliver koncerndirektør for drift og, som noget nyt, HR.

De tre øvrige i koncernledelsen vil fortsat være koncernchef, CEO, Dorte Krak, koncerndirektør for salg og marketing, CCO, Birthe Becker, samt koncerndirektør for finanserne, CFO, Torben Kristensen.

Robert Thomsen udskifter sin nuværende stilling som direktør for Arp-Hansen hotellet Imperial i København for at blive koncerndirektør i hotelkæden med ansvar for drift og HR. Foto: Arp-Hansen Hotel Group.

Hotelgruppen med over 3.700 værelser på sine foreløbig 11 hoteller i København og et i Aarhus havde sidste år sit hidtil bedste regnskabsår med en omsætning på 1,2 milliarder kroner og et overskud efter skat på 286 millioner kroner.
I starten af næste år åbner kæden sit hidtil største hotel, dets tredje Wakeup-hotel i København med 585 værelser. Hotelkæden ejes primært af brødrene Henning og Birger Arp-Hansen, mens koncernchef Dorte Krak har en mindre aktiepost.

“På tide at sætte et nyt hold”
Til STANDBY.dk siger koncernchef Dorte Krak, der har stået i spidsen for hotelkæden siden 2003:

”Jeg har bedt Malene om at stoppe. Vi har kigget fremad og skal være skarpere og stærkere på driften, derfor har vi brug for nye kræfter. Malene har gjort et kæmpe arbejde, men det var på tide at sætte et nyt hold og vi er afhængige af, at have de rette.”

Dorte Krak tilføjer, at HR-området som noget nyt kommer ind koncernledelsen, hvor det også bliver Robert Thomsens ansvarsområde. Det skyldes blandt andet at Arp-Hansen vil stå stærkere på dette område, da der de kommende år bliver mere kamp om hotelpersonalet i forbindelse med de mange nye hoteller, der står foran at åbne i hovedstaden. De nye hoteller vil udvide antallet af hotelværelser i København med omkring 50 procent.

”Det bliver formentlig sværere at tiltrække nye medarbejdere,” siger Dorte Krak og tilføjer, at den ledige direktørpost på Imperial Hotel formentlig vil blive besat internt. ”Vi har mange gode kandidater,” siger koncernchefen.

”Et helt unikt talent”
Robert Thomsen, den nye koncerndirektør for drift og HR, stammer fra Færøerne og lærte noget af det første om service via vagter i sin mors kiosk i den færøske bygd Nordragøta. Hun gik meget op i, at han var præsentabel, smilende og serviceminded, skrev Berlingske Business for ti år siden i et portræt af Robert Thomsen. I samme artikel kaldte koncerndirektør Malene Friis, som han nu afløser, Robert Thomsen for ”et helt unikt talent.” Robert Thomsen er akademi-merkonom og ved at færdiggør sin MBA-uddannelse.

Robert Thomsen begyndte hos Arp-Hansen i år 2000 som tjener i Restaurant Pakhuskælderen på kædens 71 Nyhavn Hotel; han blev receptionist, assisterende receptionschef og i 2005 receptionschef på 71 Nyhavn Hotel som han i 2008 blev hotelchef for. Robert Thomsen blev senere direktør for flere andre Arp-Hansen hoteller, men har siden 2014 været direktør på Imperial Hotel.

Malene Friis må efter 15 år i hotelgruppen, heraf de seneste ti som koncerndirektør for drift, sige farvel. Foto: Arp-Hansen Hotel Group.

Malene Friis, den afgående koncerndirektør for drift i Arp-Hansen Hotel Group, arbejdede efter studentereksamen for Holiday Inn i Hong Kong, Hilton i Seoul, InterContinental i New York og Radisson SAS i Bruxelles; hun gennemførte studier i hotelmanagement på Institut International Maxim’s de Paris og Cornell University i New York.
I 1999 blev hun hotelchef på Scandic Copenhagen og fire år senere ansat i Arp-Hansen Hotel Group som hoteldirektør, først på 71 Nyhavn, siden på The Square på Rådhuspladsen, inden hun blev koncerndirektør for drift.

Relaterede artikler:

Nyt rekordår for Københavns største hotelgruppe

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Kæmpereception fejrede kendt hoteldirektør