Birthe Jakobsen går med udgangen af maj på pension efter 18 år i spidsen for Scandic Silkeborg og i alt 32 år i hotelkæden. Privatfoto.

Hoteldirektør siger farvel efter 18 år

Birthe Jakobsen – den længst siddende direktør i Danmarks største hotelkæde – går med udgangen af maj på pension efter 18 år i spidsen for Scandic Silkeborg og i alt 32 år i hotelkæden.

”Jeg stopper bestemt ikke, fordi jeg er træt af mit job. Jeg er direktør for – synes jeg jo selv – Danmarks bedste Scandic-hotel. Men jeg synes, man skal holde mens man er frisk – også for at opleve noget andet i livet.”

Det siger 62-årige Birthe Jakobsen, direktør for Scandic Silkeborg siden oktober 2000 til STANDBY.dk Hotellet med 117 værelser og mødelokaler med plads til i alt omkring 600 personer samt egen restaurant har 65 ansatte fra 13 nationaliteter.

Med sine 18 år som direktør for Scandic-hotellet ved Silkeborg har Birthe Jakobsen længst anciennitet blandt direktørerne for de foreløbig 26 Scandic-hoteller i Danmark, siger Jesper Buus – chef for hotelkæden i Vestdanmark, og selv tidligere direktør for Silkeborg-hotellet.

Birthe Jakobsen er uddannet i et revisionsfirma i Esbjerg – men fik i 1987 job som regnskabschef hos Scandic Olympic i Esbjerg. Efter tre år blev Birthe Jakobsen, der betegner sig selv om ”en talnørd,” regnskabschef for det nyåbnede Scandic Silkeborg.

Tilfældighedernes spil
”Det var lidt tilfældighedernes spil, at jeg kom ind i hotelbranchen, der endte med at blive en livsstil for mig. Jeg var lidt træt af mit job i revisionsfirmaet og søgte så jobbet hos Scandic Olympic som regnskabschef,” siger Birthe Jakobsen, der er født og opvokset på en gård udenfor Esbjerg, men som i mange år har boet med sin mand i selve Silkeborg.

Hun fik sit første direktørjob hos Scandic som chef for Bygholm Park-hotellet ved Horsens. Derfra gik turen til det daværende Scandic-hotel i Grenå inden hun blev direktør for Silkeborg-hotellet.

”Her på Scandic Silkeborg har vi langt over 50.000 overnattende gæster om året, flest danskere, men også mange nordmænd, svenskere, englændere, tyskere og andre europæer – men også gæster der kommer langvejsfra,” siger Birthe Jakobsen og tilføjer, at hotellet på hverdage typisk har konferencegæster, mens det i weekenderne for eksempel er familier.

Silkeborg, der ligger sådan cirka midtvejs mellem Aarhus og Herning, er i øvrigt ikke overbroderet med hoteller. De to andre primære hoteller i Silkeborg er Radisson Papirfabrikken og Gl. Skovriddergaard, der hører under Best Western Premier Collection.

Orangeri og outdoors
Som andre hoteller har også Scandic Silkeborg noget, hotellet selv mener er unikt. Det betegnes som et super veldrevet hotel der gennem årene har gennemgået forvandling fra at være et traditionelt business hotel til i dag at fremstå mere lækkert med fokus på blandt andet firma events som team building og gode muligheder for at gå ture eller motionere i den smukke natur ved Silkeborg.

Restauranten er blevet ombygget i en ”orangeristil” så gæsterne i dag har et mere direkte kig ud mod naturen. Hotellet har sågar sine egne bistader som del af Scandics mangeårige fokus på bæredygtighed, der i dag omfatter så mange dele af hotelvirksomheden som muligt.

Det er godt for miljøet, godt for kædens image og også for dermed at kunne tiltrække flere firmakunder fra virksomheder, der også har fokus på CSR-ansvarlighed. Disse firmakunder har blandt andet mulighed for at bruge et slags ekstra mødelokale nærmest ude i selve naturen.

Tilbage på skolebænken
Om hvad fremtiden skal bringe efter udgangen af maj, hvor Birthe Jakobsen slutter hos Scandic i Silkeborg, siger hun:

”Jeg vil gerne realisere nogle fritidsdrømme, måske tage en helt anden uddannelse ved at læse historie og religion for at lære mere om den menneskelige forståelse og rummelighed overfor ens eget værdigrundlag.

Jeg vil også gerne have tid til at spille noget mere golf. Under alle omstændigheder holder jeg nu, mens legen er god. Jeg begyndte sidste år at tænke over, hvornår jeg skulle stoppe; det kom sådan stille og roligt. Men jeg vil gerne have en god afslutning på et langt og spændende arbejdsliv,” siger Birthe Jakobsen.

Scandic Hotels søger i øjeblikket efter Birthe Jakobsens afløser via jobannonce her på STANDBY.dk

Relaterede artikler:

Scandic klar med ny direktør for Danmark

25 danske hoteller til tops hos Tripadvisor

Hotelkæde byder konkurrent velkommen