I 2020 åbner Scandic Hotels sit hidtil største danske hotel udenfor København. Hotellet på havnen i Aarhus, Scandic Aarhus Ø4, får 500 værelser og et stort kongrescenter. Illustration: Scandic Hotels.

Hotelkæde byder konkurrent velkommen

Radisson åbner sit første Red-hotel i Norden – det bliver i Aarhus, hvor chef for byens største hotelkæde siger: ”det betyder ikke noget for os – og for Aarhus er det kun godt.”

Radisson Hotel Group ruller næste år for første gang sit nye varemærke, Red, ud i Norden – med åbningen af hotel i det centrale Aarhus med 78 værelser.

Scandic er i dag største hoteloperatør i Aarhus med tre hoteller og i alt 541 værelser. Men at Red kommer til den jyske hovedstad giver ikke store panderynker hos Jesper Buus, distriktsdirektør Vest for Scandic i Danmark, Jylland og Fyn.

Jesper Buus siger til STANDBY.dk: ”at Red kommer til Aarhus betyder ikke noget for vores forretning – og for Aarhus som destination er det kun godt. Dermed vokser den palet, der er i Aarhus af forskellige hotelvaremærker. Det har stor betydning for internationale kongresarrangører at en by som Aarhus har kendte hotelvaremærker som Radisson på hylden. Vi kender jo i forvejen Radisson for dets Scandinavia-hotel her i Aarhus som også vi har et godt samarbejde med.”

Scandics foreløbig tre hoteller i Aarhus er Scandic City med 228 værelser, Scandic Mayor tæt på banegården med 162 værelser og Scandic Aarhus Vest med 151 værelser. I 2022 åbner Scandic sit største danske hotel uden for København med 500 værelser og et stort kongrescenter ved havnen i Aarhus.

”Radissons Red virker som et rigtig spændende varemærke; vi hilser dem velkommen til Aarhus, som dermed får flere strenge at spille på. Det vil kun gøre Aarhus endnu stærkere som destination. Red-hotellet i Aarhus bliver et mindre hotel med en fantastisk beliggenhed,” siger Jesper Buus fra Scandic Hotels og tilføjer:

”Flere andre internationale hotelsbrands kan være på vej til Aarhus, som mange kigger på for mulige åbninger flere steder i byen. Aarhus vil blandt andet blive yderligere styrket, hvis Aarhus Lufthavn kan tiltrække flere flyruter.”

Flere hoteller på vej til Aarhus
Aarhus’ største hoteller i antal værelser er i dag CabInn Aarhus med 401, Wakeup Aarhus, der hører under Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, åbnede sidste år med 315 værelser, og på tredjepladsen er Comwell Aarhus med foreløbig 240 værelser.

Sidste år, viser tal fra Horesta, var der 2.800 hotelværelser i Aarhus Kommune, i 2022 forventes dette tal at være over 3.700.

Tallene fra Horesta viser også, at i 2012 blev der for første gang solgt over 400.000 overnatninger på hotellerne i Aarhus Kommune. I 2015 rundede tallet for første gang 500.000 – i alt 509.000 – en stigning på 14 procent i forhold til 2014. I 2016 blev der solgt tæt på 575.000 overnatninger, en vækst på næsten 13 procent, mens der sidste år blev solgt næsten 632.000 overnatninger på hotellerne i Aarhus Kommune, en fremgang på næsten ti procent i forhold til 2016.

Udover Radisson Red med 78 værelser åbner også næste år københavnske Brøchner Hotels et hostel i Aarhus med 120 værelser og 560 senge. Zleep Hotels er også på vej med et hotel, i Aarhus-forstaden Skejby, med 100 værelser.

I 2021 forventes næste hoteludvidelse i Aarhus når Comwell Aarhus efter planen vil være klar med yderligere 198 værelser ved sit eksisterende hotel. Og i 2022 kommer så det store Scandic-hotel, Scandic Aarhus Ø4, ved havnen i Aarhus med de 500 værelser.

Relaterede artikler:

Radisson Red får nordisk hotelpremiere i Aarhus

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

10 års kulturrevolution forandrede Scandic