Hotelkæde tester blockchain

Hobo Hotel i Stockholm.

TECH: Mens mange stadig forsøger at forstå, hvad blockchain kommer til at betyde for rejsebranchen, testes mulighederne på et hotel i Stockholm.

Nordic Choice Hotels bliver en af de første i branchen til at teste blockchain. Det kommer til at ske på det nye boutique hotel i Stockholm, Hobo, og det forventes, at de første reservationer vil kunne ske i februar via den nye platform. Formålet er ikke overraskende at sænke distributionsomkostningerne ved hjælp af blockchain-teknologien.

Og hvad er blockchain så? Den korteste definiton er ifølge professor Roman Beck fra IT-Universitet i København, at blockchain er ‘en computer, vi alle deler’. Blockchain er den teknologi, der ligger bag Bitcoin, men den kan også bruges i mange andre sammenhænge.

“Det er en åben platform, og det er helt grundlæggende sådan, jeg ser det. Vi har et sted, hvor vi kan have alt vores inventar, og hvor andre også kan opbevare deres inventar med den samme åbne grænseflade-API (application programming interface), og det vil give nye muligheder for nye virksomheder eller for nye typer service, som vi er på udkig efter,” siger Christian Lundén, der er direktør for fremtidig business på Nordic Choice Hotels.

Skaber fremtiden
Han håber på, at testen af blockchain vil være med til at skabe fornyelse for hotellernes distribution, og såfremt testen forløber som forventet, vil platformen blive rullet ud til de øvrige hoteller i kæden.

Den schweiziske teknologivirksomhed bag Nordic Choice Hotels blockchain platform hedder Winding Tree, og den indgik tidligere i år samarbejde med Lufthansa Group og Air New Zealand.

På Nordic Choice Hotels er selvtilliden under alle omstændigheder i top over det nye samarbejde. På Twitter skrev kæden efter offentliggørelsen: “Nordic Choice Hotels Tests Blockchain Distribution for Stockholm Property. The only way to predict the future, is to create it.”

Relaterede artikler:

Hvordan flyselskaberne mistede kontrollen med deres salg og distribution

Ny dansk digital gæstebog til hotelbranchen

Ny teknologi giver udfordringer

x

Læs Også

Google app giver rabat på billeje og ture

TECH: Appen Google Trips tilbyder nu rabat på udvalgte aktiviteter, begivenheder og billeje på større destinationer – også i København og Aarhus.

Ny app fornyer hoteloplevelsen

HOTELLER: Den danske startup AeroGuest har udviklet en app, der skal gøre hoteloplevelsen bedre for gæsterne. Appen er lanceret hos Hotel Danmark som det første hotel i Norden.

Priser til easyJet for app

TECH: EasyJet og Travelport Digital har vundet to priser for brugervenlighed og design af flyselskabets app.

Her er 35 udvalgte rejseapps

TECH: Direktør Ole Mortensen fra AMM Consulting har sammensat en guide til 35 anvendelige apps for fritids- og forretningsrejsende.

Ny teknologi på hotelværelset

TECH: Marriott Hotels har etableret et testværelse for ny teknologi, der skal introduceres i 2018. En af dem gør det muligt at huske alle de gode ideer, man får under bruseren.

Forretningsrejser bookes automatisk i fremtiden

TECH: Det sker ikke i morgen, men et sted ude i fremtiden skal du blot skrive din forretningsrejse i kalenderen, så klarer teknologien resten. To erhvervsrejsebureauer ser ind i fremtiden.