Hotelpriserne rasler ned i Spanien

Værelsesprisen på et hotel i København – og for den sags skyld over hele Danmark – er klart lavere end forventet i år. Men det er vi ikke ene om. En normalt stærk konkurrent, Barcelona, måtte accepterede faldende hotelpriser med i gennemsnit 26 procent i første halvår, i følge en britisk undersøgelse (HRG). I Dublin faldt priserne med seks procent til ca. 800 kr. for et dobbeltværelse.

 

Til gengæld steg priserne i London med fem procent, inden de steg til olympiske højder ved indgangen til juli. Moskva kan dog på ottende år bevare førstepladsen som verdens dyreste by. Et gennemsnitshotel koster 2.450 kr. pr. nat for et værelse uden morgenmad.

 

Mexico City har været igennem en svær økonomisk krise på alle måder, men nu går det fremad. Hotelpriserne steg med 30 procent, og sneg sig op på et gennemsnit på 950 kr. for et værelse – og det er en meget høj pris ud fra mexicanske standarder.

 

I Kina, hvor efterspørgslen stiger på hotelovernatninger i byer som Beijing og Shanghai, steg hotelpriserne med otte procent til ca. 1.200 kr. for en overnatning.

Skrevet af Redaktionen