Johan Wilson bliver senere på måneden ny nordisk chef for American Express Global Business Travel, der i daglig tale både kaldes Amex og GBT. Arkivpressefoto fra CWT.

Rejsebureau snupper ny nordisk chef hos konkurrent

Efter under et år på posten stopper den nuværende nordiske chef for American Express Global Business Travel. Afløseren kommer fra et andet stort erhvervsrejsebureau, CWT.

Svenske Johan Wilson er fra 23. september ny i spidsen for American Express Global Business Travel, Amex/GBT, hvor han får titel af Vice President og General Manager for the Nordics.

Johan Wilson afløser sin landsmand Christer Nordlund, der i november sidste år blev general manager i Norden for Amex efter GBT på verdensplan havde købt britiske HRG, Hogg Robinson Group.

Til STANDBY.dk siger talsperson for Amex’ nordiske hovedkvarter i Stockholm: “I juni i år blev man enige med Christer Nordlund om, at tidpunktet var det rigtige for, at han skulle fratræde sin rolle og søge nye muligheder – efter en fremgangsrig karriere i virksomheden i mere end 20 år.”

Amex henter Johan Wilson fra en af sine største konkurrenter, CWT, Carlson Wagonlit Travel. Her har han været de seneste næsten 11 år, senest to år som landechef for UK og Irland, oplyser hans Linkedin-profil.

Tidligere har Johan Wilson været CWT-chef i Norden og inden da for Sverige og før også kommerciel direktør for CWT i Sverige. Inden han kom til CWT havde Johan Wilson arbejdet for Amex.

I sit nye job bliver Johan Wilson ansvarlig for Amex GBT i Norden, herunder for performance, vækst, udvikling af strategier og kunderelationer på det nordiske marked.

Hans nærmest chef bliver Jason Geall, general manager for Amex i Nordeuropa, oplyses det i en pressemeddelelse. I denne siger Jason Geall: “Johan har en fremragende historik med både et engagerende lederskab og i at opnå resultater – og han kommer til Amex på et spændende tidspunkt, hvor der er masser af dynamisk udvikling i såvel Norden som på verdensplan.”

Selv siger Johan Wilson i pressemeddelelsen: ”Med integreringen af HRG, samt (det finske erhvervsrejsebureau) SMT er det nye GBT et vibrerende erhvervsrejsebureau med mange muligheder i Norden og verden over. Jeg ser frem til at arbejde med mine kommende nye kolleger og fastholde GBT’s profil som markedsleder.”

Qatar er medejer
American Express Global Business Travel, som Qatar Investment Authority ejer halvdelen af, er ifølge egne oplysninger verdens førende erhvervsrejsebureau. Amex har på verdensplan 17.000 medarbejdere i 140 lande.

Blandt Amex’ største kunder i Danmark er A.P. Møller-Mærsk, der står for cirka halvdelen af Amex’ omsætning i Danmark, Grundfos, Haldor Topsøe-koncernen, Velux og Ørsted (det tidligere DONG Energy)

Relaterede artikler:

Amex klar med nordisk chef efter køb af konkurrent

Små overskud i største danske erhvervsbureauer

CWT fjerner landechefer