En livredder ved stranden i italienske Rimini, der også er kendt som filminstruktøren Federico Fellinis fødeby. Foto via ENIT: APT Servizi Emilia Romagna.

Hylder filminstruktørs badeby og veteranbilrally

Italien er en dansk rejsefavorit. Nu anbefaler det statslige italienske turistråd at besøge filminstruktøren Fellinis fødeby, badebyen Rimini – eller et stort veteranrally til oktober på Sicilien.

I år er det 30 år siden den verdensberømte italienske filminstruktør Federico Fellini døde. En række af den prisbelønnede instruktørs film er inspireret af hans hjemby, badebyen Rimini på den italienske østkyst i regionen Emilia-Romagna.

For at gøre det nemt for rejsende at opleve Fellinis fødeby har turistrådet for Emilia-Romagna lavet en rejserute til steder i byen, Fellini var særligt knyttet til. Det skriver det nordiske kontor for Det italienske statslige turistkontor (ENIT) i en pressemeddelelse.

Turen går blandt andet huset, hvor Fellini blev født for over 100 år siden og det eksklusive Grand Hotel, som inspirerede Fellini i hans film og som senere husede filminstruktøren, når han besøgte sin hjemby. Man kommer ligeledes forbi byens gamle biograf Fulgor, hvor Fellini som seksårig så sin første film. Og på Fellini Museum fortælles den interessante historie om instruktørens liv og virke som filmskaber.

Veteranrally på Sicilien
Igen i år kan veteranbilelskere og andre med benzin i blodet være med, når veteranrallyet Targa Flora holdes på italienske Sicilien, Middelhavets største ø.

Årets udgave finder sted den 12-15. oktober og går gennem en række af Siciliens smukkeste steder, skriver ENIT.

Dag 1 køres der i år rundt i hovedbyen Palermo på øens nordvestlige kyst, mens dag 2 køres i Siciliens nordøstlige hjørne, gennem ifølge ENIT kulturelle perler som Mazara del Vallo, Trapani og Erice. På dag 3 sluttes rallyet med kørsel i naturreservatet Le Madonie.

Flere byer omkring Le Madonie er anerkendte af organisationen I borghi più belli d’Italia, som betyder Italiens smukkeste byer. Vil man besøge byerne, er badebyen Cefalù på nordkysten et godt udgangspunkt, anbefaler ENIT.

Tagliatelle-kursus i Brescia-provinsen
Fra Sicilien i syd til Norditalien: De fleste kender norditalienske perler som Gardasøen og Milano, men få kender Brescia-provinsen mellem Milano og Verona og som strækker sig ud til den vestlige side af Gardasøen.

ENIT fremhæver provinsens største by, Brescia, som et oplagt rejsemål til en weekendtur med shopping, italiensk mad og middelalderhistorie.

Man kan også booke et kursus hos en af provinsens mange familieejede virksomheder. Tag for eksempel på tagliatelle-kursus hos Mamma Raffaella, som ejer vingården Cascina Maddalena. Her lærer man at lave den perfekte pastadej.

Det italienske statslige turistkontor (ENIT) har markedsført rejsemålet Italien siden 1919, året efter første verdenskrig. ENIT har hovedkvarter i Rom og 26 kontorer rundt om i verden. Kontoret i Stockholm støtter turistindustrien og medierne i de nordiske lande og informerer og inspirerer til nye italienske opdagelser.

 

Relaterede artikler:

Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet

Italiensk region ønsker ikke turismevækst

Bryllupsturisme stigende milliardforretning i Italien