IATA-forslag kaldes ’en illusion’

IATAs topchef Tony Tyler får modspil

IATA beskrev forslaget som en “kulmination af 12 måneders intenst samarbejde over værdikæden med deltagelse fra flyselskaber, GDS’er, rejsebureauer – herunder online travel selskaber og IT udbydere – samt deres respektive sammenslutninger.”

“Påstanden om deltagelse af rejsebureauerne og deres sammenslutninger er en illusion, ganske enkelt,” siger Nina Meyer, president og CEO for ASTA.  “Vi og vores kolleger rundt om i verden er nægtet gennemsigtig deltagelse i udviklingsprocessen af det, som IATA kalder New Distribution Capability (NDC). IATA kan ikke hævde, at der har været tale om en indsats fra hele rejsebranchen fordi et eller to individuelle rejsebureauer var til stede. Og påstanden om, at det vil øge konkurrencen, må der sættes store spørgsmålstegn ved, da NDC tydeligvis udelukker fuld gennemsigtighed og sammenligningsmuligheder”.

BTCs formand Kevin Mitchell understreger, at udspillet fra IATA ikke åbner nogen mulighed for input fra rejsebureauernes organisationer, så præamblen om, at NDC bygger på principperne om samarbejde, gennemsigtighed og innovation, er en fornærmelse.