IATA-forslag kaldes ’en illusion’

IATAs topchef Tony Tyler får modspil

IATA beskrev forslaget som en “kulmination af 12 måneders intenst samarbejde over værdikæden med deltagelse fra flyselskaber, GDS’er, rejsebureauer – herunder online travel selskaber og IT udbydere – samt deres respektive sammenslutninger.”

“Påstanden om deltagelse af rejsebureauerne og deres sammenslutninger er en illusion, ganske enkelt,” siger Nina Meyer, president og CEO for ASTA.  “Vi og vores kolleger rundt om i verden er nægtet gennemsigtig deltagelse i udviklingsprocessen af det, som IATA kalder New Distribution Capability (NDC). IATA kan ikke hævde, at der har været tale om en indsats fra hele rejsebranchen fordi et eller to individuelle rejsebureauer var til stede. Og påstanden om, at det vil øge konkurrencen, må der sættes store spørgsmålstegn ved, da NDC tydeligvis udelukker fuld gennemsigtighed og sammenligningsmuligheder”.

BTCs formand Kevin Mitchell understreger, at udspillet fra IATA ikke åbner nogen mulighed for input fra rejsebureauernes organisationer, så præamblen om, at NDC bygger på principperne om samarbejde, gennemsigtighed og innovation, er en fornærmelse.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.