IATA forsvarer overbooking

Alexandre de Juniac.

IATAs CEO Alexandre de Juniac advarer myndighederne mod at overreagere på baggrund af den voldsomme udsmidning af en betalende passager fra et United Airlines fly i Chicago.

Især kommer Alexandre de Juniac til forsvar for den normale praksis med overbooking, som er gjort til årsag til de ulykkelige begivenheder for passageren David Dao, som – forsinket – har fået undskyldninger fra flyselskabets adm. direktør Oscar Munoz og en passende erstatning.

“Videoerne fra den voldsomme udsmidning var så chokerende, at de kunne få myndighederne til at blive så vrede, at de ville tage skridt til forbud mod overbooking. Imidlertid har rutinen med overbooking fungeret udmærket i adskillige år. Det sikrer, at begrænset kapacitet bliver udnyttet effektivt og giver høje load factors”.

”Overbooking hjælper flyselskaberne til at undgå tomme sæder, og det medvirker til at holde omkostningerne – og billetpriserne – nede. Vi skal passe på ikke at fjerne de mange fordele, som den kontrollerede overbooking giver”, siger Alexandre de Juniac.