IATA forsvarer overbooking

Alexandre de Juniac.

IATAs CEO Alexandre de Juniac advarer myndighederne mod at overreagere på baggrund af den voldsomme udsmidning af en betalende passager fra et United Airlines fly i Chicago.

Især kommer Alexandre de Juniac til forsvar for den normale praksis med overbooking, som er gjort til årsag til de ulykkelige begivenheder for passageren David Dao, som – forsinket – har fået undskyldninger fra flyselskabets adm. direktør Oscar Munoz og en passende erstatning.

“Videoerne fra den voldsomme udsmidning var så chokerende, at de kunne få myndighederne til at blive så vrede, at de ville tage skridt til forbud mod overbooking. Imidlertid har rutinen med overbooking fungeret udmærket i adskillige år. Det sikrer, at begrænset kapacitet bliver udnyttet effektivt og giver høje load factors”.

”Overbooking hjælper flyselskaberne til at undgå tomme sæder, og det medvirker til at holde omkostningerne – og billetpriserne – nede. Vi skal passe på ikke at fjerne de mange fordele, som den kontrollerede overbooking giver”, siger Alexandre de Juniac.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.