IATA ønsker ændret sikkerhedskontrol

Ifølge den internationale luftfartsorganisation IATA bør der vendes op og ned på de kendte kontroller. Generaldirektør Giovanni Bisignani siger til Sydney Morning Herald, at det nuværende system, hvor alle sendes gennem samme system, hvor de skal tage skoene af og hale computeren ud af tasken, er noget rod, som giver øgede forsinkelser, skriver politiken.dk.

 

Han understreger, at man med dagens terrortrussel skal være i stand til at finde de slemme personer i stedet for de slemme objekter, og han forestiller sig et fremtidigt sikkerhedstjek på forskellige niveauer. Et niveau skal gælde for ’velkendte rejsende’, som skal slippe let igennem, mens ’ukendte rejsende’ skal kontrolleres nøjere.

 

Hvilken gruppe kunderne havner i skal afgøres af kundeprofilen, som sammensættes af flere elementer. For eksempel om billetten er betalt med kreditkort eller kontant og på baggrund af informationer fra nationale eller internationale sikkerhedstjenester. Hverken religion eller nationalitet skal være afgørende.

 Der skal nu forhandles mellem IATA og de respektive regeringer om nye kontrolmetoder, som tidligst kan ventes i gang om tre år.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.