IATA vil have nye regler for uregerlige passagerer

ryanair spansk politiFlyselskaberne melder om et stigende antal episoder, hvor passagerer bliver voldelige eller aggressive. Siden International Air Transport Association i 2007 begyndte at registrere, har flyselskaberne rapporteret 15.000.

I 2011 gik historien verden rundt, da den franske skuespiller Gerard Depardieu tissede på gulvet i et fly som skulle fra Paris til Dublin. Flyet returnerede til gaten for at blive rengjort og skuespilleren blev tilbageholdt af politiet.

Det er en af de mere kendte historier om uregerlige flypassagerer – dem bliver der flere af, også hvor de er voldelige overfor medpassagerer og flybesætninger.

International Air Transport Association vil derfor have strammet reglerne for, hvordan flyselskaber kan gribe mere konkret ind overfor denne gruppe passagerer. Problemet skal drøftes til marts på en konference i Montreal, skriver CNN.

Flyselskaberne melder om daglige episoder og hændelser, hvor flypassagerer ser porno på deres medbragte computer mm., smider drinks efter kabinepersonalet eller overfuser dem. De værste af de uregerlige passagerer må overmandes af flyets personale, ofte med hjælp fra medpassagerer.

”Udviklingen med stadig flere uregerlige passagerer er noget, luftfartsbranchen må slå hårdere ned på,” siger en talsmand fra IATA, der ønsker strammere retningslinjer for at håndtere de uregerlige passagerer.

En psykolog med speciale i flyvninger siger til CNN, at en medvirkende årsag til det stigende antal uregerlige passagerer er, at flypassagerer bliver presset ind på stadig mindre områder på flyene.