Karen Østerbye er stoppet som PR-ansvarlig for Icelandair i Skandinavien. Privatfoto.

Icelandair mister kendt profil

”Nu skal jeg finde det næste af verdens fedeste jobs,” siger Icelandairs PR-chef i Skandinavien, hvis job netop er blevet nedlagt.

55-årige Karen Østerbye fik for nylig opsagt sit job efter 17 år som skandinavisk PR-chef for Icelandair. Gennem hendes mange år hos Icelandair deltog hun i en lang række events i rejsebranchen når flyselskabet for eksempel skulle promovere nye ruter til blandt andet Nordamerika. I dag har Icelandair omkring 25 destinationer i USA og Canada – da Karen Østerbye begyndte havde det blot seks destinationer på den anden side af Atlanten.

”Det var ikke min beslutning at stoppe hos Icelandair – men verden er under forandring, sådan er det. Årene i Icelandair har givet mig de vildeste oplevelser og jeg har lært enormt meget,” siger Karen Østerbye til STANDBY.dk og tilføjer:

”Nu skal jeg i gang med at finde det næste af verdens fedeste jobs. Jeg vil gerne blive i rejsebranchen, hvor jeg har et kæmpe netværk og har det godt. Det var et tilfælde, at jeg havnede i branchen og nu vil jeg gerne bygge noget nyt op. Jeg har i hvert fald gennem årene lært meget af de ”skøre” islændinge.”

Karen Østerbye kom til Icelandair med en fortid på aviserne Aktuelt og Information. På Information var hun marketing koordinator og styrede Informations bogforlag med alt fra forfatterkontakt til manus og korrekturlæsning. Fra Information kom Karen Østerbye til den i dag ikke mere eksisterende avis Aktuelt, hvor hun var redaktionel projektleder.

3 år på rejse
Om skiftet fra aviserne til Icelandair siger hun: ”Jeg så en jobannonce fra Icelandair i Berlingske, der søgte en PR-koordinator.” Karen Østerbye har gennem sine mange år i flyselskabet gennemført over 100 presseture – primært til selve Island, men også til USA og Canada.

”I mine 17 år hos Icelandair har jeg nok samlet tilbragt tre år i Island eller på rejser for flyselskabet. Så Icelandair vil altid være en særlig del af mit liv og min familie,” siger Karen Østerbye.

Karen Østerbyes mange rejser gennem årene til Island og Nordamerika har også givet hende en lang række rejsefavoritter. Der er masser af steder og oplevelser i selve Island – men skal hun fremhæve tre Icelandair-destinationer i Nordamerika, bliver det disse:

Anchorage i Alaska minder mig meget om Islands hovedstad, Reykjavik – udover Anchorage er meget større og også har fantastiske naturoplevelser. Og borgerne i Alaska minder også meget om islændingene, siger Karen Østerbye og tilføjer:
Denver, hovedstaden i Colorado, er fantastisk som udgangspunkt til at stå på ski tæt på Rocky Mountains. Samtidig er Denver på mange måder en fed blanding af det rene wild west og så også en meget hip by.

”Der er også Portland, den største by i delstaten Oregon på USA’s vestkyst. Jeg er faldet fuldstændig for Portland med sin blanding af hippier med lilla hår og piercinger samt byens fokus på bæredygtighed,” siger Karen Østerbye.

Relaterede artikler:

Icelandair tilpasser sig i Danmark

Skandinavien har verdens mest brugbare pas

Forventer færre flypassagerer i år