Indien advarer lårkorte kvinder

indien lårkortTURISME: Udenlandske kvindelige besøgende bør ikke gå i lårkort eller være alene ude om natten, siger Indiens turistminister. Landet har mistet mange kvindelige turister efter lang række voldtægter.

For deres egen sikkerhed bør udenlandske kvinder i Indien ikke gå i korte kjoler eller være alene ude om natten. Det står i en sikkerhedsmanual, der udleveres til kvindelige turister og besøgende ved ankomst til det meget folkerige land med 1,2 milliarder borgere.

Indiens turistminister, Mahesh Sharma, kom med informationerne under en tale i Agra, der bl.a. huser fantastiske Taj Mahal.

”I sikkerhedsmanualen giver vi råd om, hvad man som kvindelig besøgende i Indien kan og ikke kan. Det drejer sig om småting – at kvinder ikke skal være alene om natten på øde steder, ikke gå i lårkort og f.eks. tage foto af nummerpladen af den bil, de skal køre i og sende dette til deres venner. Den indiske kultur er anderledes end den i Vesten,” sagde ministeren.

Den engelske avis The Guardian skriver, at der har været mange seksuelle overfald af udenlandske kvinder i Indien og det britiske udenrigsministerium skriver i sin rejsevejledning for Indien, en britisk koloni indtil efter Anden Verdenskrig, at man opfordrer til at respektere den lokale passende påklædning og skikke samt at kvinder undgår ensomme områder samt strande om dagen, hvis de er alene.

Der bliver angiveligt anmeldt op mod 100 voldtægter af kvinder i Indien hver dag. Hertil kommer de voldtægter, der ikke anmeldes.