Sådan kan H.C.A. Adventure Tower & Park komme til at se ud; initiativtagerne håber blandt andet på en Metro-station tæt på projektet.

Ingen beslutning om kæmpetårn i København

Det foreslåede 280 meter høje H. C. Andersen Adventure Tower med blandt andet et stort hotel kom ikke nærmere, da projektet mandag blev behandlet i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Private investorer har planer om at bruge 6,5 milliarder kroner på H. C. Andersen Adventure Tower & Park i Københavns Nordhavn. Det enorme projekt skal blandt andet indeholde et hotel og indendørs forlystelsespark. I toppen af det 280 meter høje tårn på 75 etager kommer en observationsplatform, restauranter og skybar – herunder skal der udover hotellet være boliger, kontorer, butikker og parkering. Det største areal, 30.000 kvadratmeter, er sat af til et hotel.

Projektet blev mandag eftermiddag behandlet på et møde i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg. Men det kom ikke meget tættere på en godkendelse. Det skyldes, siger Alex Vanopslagh, medlem af borgerrepræsentationen for Liberal Alliance og medlem af udvalget, uenighed om hastigheden på igangsættelsen af projektet. “Der har været uenigheder om, hvor hurtigt man kan igangsætte projektet. Det har selvfølgelig en del betydning for, hvordan man gerne vil bygge,” siger han til Ritzau.

”Indstillingen blev sendt retur til forvaltningen. Dermed er sagen hverken godkendt eller stemt ned. Der kommer senere en revideret indstilling til politikerne, der har behov for flere oplysninger,” sagde pressechef Morten Rixen i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning mandag til STANDBY.dk.

Til Ritzau sagde Kurt Immanuel Pedersen, direktør i H.C. Andersen Adventure Tower, mandag forud for mødet i teknik- og miljøudvalget: “For os er det knald eller fald nu. Vi har arbejdet med det i tre et halvt år og ønsker en afgørelse om køreplanen.”

Forvaltningen i Københavns Kommune har fremlagt en tids- og procesplan, som kan lede til en lokalplan for området i 2025. Men den tidshorisont er for fjern for projektets initiativtagere. De vil have politikerne til at fremskynde planprocessen for området, så en lokalplan er klar i 2020, skrev Ritzau.

3 gange højere end Rådhustårnet
Med sine foreslåede 280 meter bliver H.C.A. Adventure Tower & Park næsten tre gange så højt som det 106 meter høje rådhustårn i København. Hele grunden med H.C.A. Adventure Tower & Park har cirka samme størrelse som Tivoli.

Tårnet skal placeres ved en ny krydstogtterminal og ifølge initiativtagerne åbne i 2027 som Nordens højeste bygning. I dag er er det Turning Turso i Malmø på 190 meter.

Relaterede artikler:

En halv million krydstogtturister på Københavns hoteller

Kæmpe hotelkompleks bliver endnu større

Udenlandske turister giver vækst i Danmark