Sådan kan H.C.A. Adventure Tower & Park komme til at se ud; initiativtagerne håber blandt andet på en Metro-station tæt på projektet.

Ingen beslutning om kæmpetårn i København

Det foreslåede 280 meter høje H. C. Andersen Adventure Tower med blandt andet et stort hotel kom ikke nærmere, da projektet mandag blev behandlet i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Private investorer har planer om at bruge 6,5 milliarder kroner på H. C. Andersen Adventure Tower & Park i Københavns Nordhavn. Det enorme projekt skal blandt andet indeholde et hotel og indendørs forlystelsespark. I toppen af det 280 meter høje tårn på 75 etager kommer en observationsplatform, restauranter og skybar – herunder skal der udover hotellet være boliger, kontorer, butikker og parkering. Det største areal, 30.000 kvadratmeter, er sat af til et hotel.

Projektet blev mandag eftermiddag behandlet på et møde i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg. Men det kom ikke meget tættere på en godkendelse. Det skyldes, siger Alex Vanopslagh, medlem af borgerrepræsentationen for Liberal Alliance og medlem af udvalget, uenighed om hastigheden på igangsættelsen af projektet. “Der har været uenigheder om, hvor hurtigt man kan igangsætte projektet. Det har selvfølgelig en del betydning for, hvordan man gerne vil bygge,” siger han til Ritzau.

”Indstillingen blev sendt retur til forvaltningen. Dermed er sagen hverken godkendt eller stemt ned. Der kommer senere en revideret indstilling til politikerne, der har behov for flere oplysninger,” sagde pressechef Morten Rixen i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning mandag til STANDBY.dk.

Til Ritzau sagde Kurt Immanuel Pedersen, direktør i H.C. Andersen Adventure Tower, mandag forud for mødet i teknik- og miljøudvalget: “For os er det knald eller fald nu. Vi har arbejdet med det i tre et halvt år og ønsker en afgørelse om køreplanen.”

Forvaltningen i Københavns Kommune har fremlagt en tids- og procesplan, som kan lede til en lokalplan for området i 2025. Men den tidshorisont er for fjern for projektets initiativtagere. De vil have politikerne til at fremskynde planprocessen for området, så en lokalplan er klar i 2020, skrev Ritzau.

3 gange højere end Rådhustårnet
Med sine foreslåede 280 meter bliver H.C.A. Adventure Tower & Park næsten tre gange så højt som det 106 meter høje rådhustårn i København. Hele grunden med H.C.A. Adventure Tower & Park har cirka samme størrelse som Tivoli.

Tårnet skal placeres ved en ny krydstogtterminal og ifølge initiativtagerne åbne i 2027 som Nordens højeste bygning. I dag er er det Turning Turso i Malmø på 190 meter.

Relaterede artikler:

En halv million krydstogtturister på Københavns hoteller

Kæmpe hotelkompleks bliver endnu større

Udenlandske turister giver vækst i Danmark

 

x

Læs Også

Færøerne klar med ny bookingplatform

Turister til Færøerne kan nu bestille udflugter, rundture og meget mere via det nye samarbejde Guide to Faroe Islands, der støttes af øernes turistråd og omfatter 50 udbydere af turismeprodukter på øgruppen.

Højsæson øger omsætning på hoteller og restauranter

Den danske hotel- og restaurantbranche skaber i sommermånederne 6.000 flere jobs og en øget omsætning på 1,5 milliarder kroner, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Fire ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet holdt sidste år ferie i ugerne 29 og 30, som dermed er de mest populære ferieuger, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Mere turbo på nordjysk turisme

Der skal fælles retning i nordjysk turisme, siger partnerne i Business Region North Denmark. Deres nye turismestrategi sigter efter vækst via koordinerede indsatser.

Nyt medie med danske turismenyheder til tyskerne

Af de 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger sidste år i Danmark var 57 procent tyske – i alt 15,2 millioner. Nyt onlinemedie har fokus på turistnyt fra Danmark til de tyske turister.

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Hotellerne i København og Herning fik højere priser end normalt i maj. på grund af VM i ishockey. Direktør i Dansk Erhverv håber på flere af den slags arrangementer.