Niels Fennet er klar til at udvide i Ørestad med yderligere 800 hotelværelser og hotellejligheder.

Kæmpe hotelkompleks bliver endnu større

Dansk kæde med i forvejen over 1.200 hotelværelser og hotellejligheder på samme adresse i København vil opføre yderligere 800 værelser fordelt på to tårne.

Den to-stjernede danske lavpriskæde CabInn vil udbygge sin eksisterende CabInn Village i københavnske Ørestad med yderligere 800 hotelværelser og hotellejligheder. Det oplyser 73-årige Niels Fennet, ejer af og administrerende direktør for CabInn til standby.dk

CabInn Village tæller i dag to enheder, CabInn Metro med 708 hotelværelser, mens CabInn Apartments lige ved siden af har 517 hotellejligheder.

Det er på nærmest samme adresse, at Niels Fennet og CabInn nu planlægger yderligere to hoteltårne med omkring 400 hotelværelser i det ene tårn og tilsvarende 400 i den anden bygning. Holder planerne er udbygningen færdig i 2021, siger Niels Fennet. Bliver byggeriet den ventede realitet kommer CabInn Village dermed op på at omfatte i alt 2.025 hotelværelser og hotellejligheder. I alt har CabInn i dag ti danske hoteller i en række byer.

Byggeri til mindst 400 millioner kroner
”Det ene af de to planlagte nye hoteltårne i Ørestad bliver på omkring 15 etager, mens det andet bliver på ti etager. Det ene af de nye tårne skal bruges til at tiltrække for eksempel flybesætninger med behov for overnatning rimelig tæt på Københavns Lufthavn. Vi vil ikke placere dette ”crew-hotel” ved selve Københavns Lufthavn, for så skal vi betale en stor bunke penge til lufthavnen og så bliver projektet en slap forretning,” siger Niels Fennet og tilføjer, at størrelsen på hotellejlighederne bliver lidt over 20 kvadratmeter og at der for eksempel vil være stor lounge med døgnbetjening så flybesætningerne kan få noget at spise døgnet rundt.

Prisen for de to ekstra tårne i CabInn Village skønner Niels Fennet vil blive mindst 400 millioner kroner. Ifølge CabInns ejer kan kæden bygge et nyt hotelværelse for højest 750.000 kroner.

Tallene for CabInn sidste regnskabsår kommer til maj, men Niels Fennet siger, at de foreløbige tal viser, at hotelkæden sidste år omsatte for cirka 300 millioner kroner og fik et overskud efter skat på 92 millioner kroner. Det er cirka 30 millioner kroner bedre end forrige regnskabsår, hvilket blandt andet skyldes afskrivninger på CabInn Apartments.

Danmarks største hotel åbner næste år
CabInn er også i fuld gang med at opføre hvad der bliver Danmarks største hotel på Kalvebod Brygge i København. Hotellet, der skal hedde CabInn Copenhagen, åbner til juni næste år med 1.220 værelser og bliver genbo til blandt andet Tivoli Hotel & Congress Center, der hører under hotelkæden Arp-Hansen.

Danmarks i dag største hotel er AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center med 812 værelser.

Relaterede artikler:

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Stort hotel bliver endnu større

Flere hoteller på vej blandt Danmarks største