Krydstogtskibet Paul Gauguin med plads til 332 passagerer måtte afbryde et krydstogt i Fransk Polynesien. PR-foto af Paul Gauguin fra rederiet Ponant.

340 i karantæne på krydstogtskib

Krydstogtskibet Paul Gauguin, der sejler i Fransk Polynesien, har afbrudt krydstogt efter én passager testede positiv for coronavirus. Nu er alle passagerer og besætningen isoleret på skibet.

Paul Gauguin fra det franske rederi Ponant har 148 passagerer ombord samt 192 besætningsmedlemmer.

Skibet afgik i onsdags på et af sine første krydstogter efter coronakrisen fra Fransk Polynesien i det sydlige Stillehav med udenlandske passagerer. Der skulle sejles mellem Papeete, hovedstaden i Tahiti, og Rangiroa. Undervejs var der blandt andet et stop på to dage ved turistdestinationen Bora Bora.

Men efter én passager fire dage inde i krydstogtet testede positiv for coronavirus returnerede skibet til Tahiti, hvor alle ombordværende, passagerer og besætningsmedlemmer, nu testes for virussen. Den smittede passager blev ledsaget fra skibet og anbragt i isolation med sin medrejsende, der dog ikke var smittet med coronavirus, skriver blandt andet Radio New Zealand på sin hjemmeside.

Ifølge den højkommissæren for Fransk Polynesien er alle skibets øvrige passagerer og besætningsmedlemmer nu isoleret ombord på krydstogtskibet, mens resultaterne af deres Covid-test afventes.

Rederiet Ponant var for to uger siden igen begyndt at sejle krydstogter, det første var kun med borgere fra Fransk Polynesien. Paul Gauguin har i alt plads til 332 passagerer. Det andet krydstogt, hvor der var en smittet passager, var også åbent for udenlandske passagerer.

OK til alle udenlandske turister
Fransk Polynesien begyndte i midten af sidste måned igen at tillade ankomster af udenlandske turister, de skulle dog fremvise en negativ coronatest før indrejsen i den franske besiddelse.

Passagererne skulle inden afgang med Paul Gauguin fremvise en negativ corona-test. Sundhedsforanstaltningerne omkring skibet Paul Gauguin er sat sammen i samarbejde med de franske sundhedsmyndigheder.

Hændelsen omkring Paul Gaugin kommer i kølvandet på episoden omkring norske Hurtigrutens skib Roald Amundsen, hvor en større gruppe besætningsmedlemmer og et mindre antal passagerer testede positive for coronavirus. I tilfældet med Hurtigruten var smitten formentlig bragt ombord fra et besætningsmedlem. Det norske rederi har indtil videre indstillet alle sejladser med sine tre ekspeditionskrydstogtskibe.

Relaterede artikler:

Hurtigruten indstiller alle ekspeditionskrydstogter

Rederi dropper nyt luksuskrydstogtskib

Flyselskab: Vi fløj verdens længste indenrigsflyvning