Kinesiske turister i Danmark. Arkivfoto.

International turisme fra Kina øger 11 procent

Kinesiske turister rejser til udlandet som ingensinde før og ligger i dag 11 procent over sidste år.

Ifølge analysefirmaet ForwardKeys søger de kinesiske turister til destinationer over hele verden og ikke mindst til andre destinationer i Asien, hvor de dog undgår at rejse til Sydkorea på grund af den diplomatiske situation mellem de to lande, skriver Travel Weekly.

De kinesiske rejsende starter ferierejserne allerede tidligt på året på grund af deres vinterferie i slutningen af januar, hvor tallene allerede langt overhaler de sammenlignelige tal fra sidste år, der var rekordår.

Nuværende bookinger viser, at rejseaktiviteten nærmer sig et højdepunkt i perioden 10.-14. februar, som ligger lige op til det kinesiske nytår den 16. februar på vej ind i ’Hundens År’ og den efterfølgende Gyldne Uges ferie.

New Zealand på vej frem
Japan, Thailand og Taiwan fastholder deres positioner, som de tre største feriedestinationer for kinesiske turister, mens New Zealand topper listen over de hurtigst voksende destinationer med 30 procents fremgang i forhold til sidste år, fulgt af Vietnam, der vokser med 22,5 procent og Hong Kong med 18,3 procent.

ForwardKeys CEO Olivier Jager: “Kineserne tager på flere og flere rejser til udlandet og det betyder, at der er sund fornuft i at investere i forbedret service til det voksende kinesiske klientel, som samtidig stiller stigende krav til service og faciliteter på de destinationer, de vil besøge.

“Shopping på de destinationer, der bliver besøgt spiller en vigtig rolle for de kinesiske turister. Det betyder, at de stigende tal for den internationale rejseaktivitet har stor betydning for de forretningsdrivende på de udvalgte destinationer”.

Relaterede artikler:

IAG ønsker billigere visa til UK fra Kina

Finnair styrker salget i Kina

Kinas største realityshow til Fyn

x

Læs Også

Californiens turisme vokser

Trods flere naturkatastrofer stiger turismen i Californien, der sidste år havde 276.000 ankomster fra Skandinavien. Til september genåbner den berømte Highway 1. IPW 2019 finder sted i sydcaliforniske Anaheim.

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

USA sakker bagud i kampen om at tiltrække internationale turister. Den amerikanske rejsebranche ønsker mere offentlig støtte til markedsføring og udvidede visa-programmer.

Island overvejer turistskat

Turisterne strømmer til Island i årlige tocifrede vækstrater. Nu foreslår den islandske regering en turistskat, der årligt skal give cirka 150 millioner danske kroner.

Billige charterrejser under hedebølge

Solen står i disse dage højt over Danmark og mange charterrejser med afgang i denne tid sælges til halv pris. Men charterbureauerne frygter ikke for salget af højsæsonens ferierejser.

Stor dansk vækst i Berlin

Der var i årets første kvartal over 33 procent flere danske ankomster til den tyske hovedstad end samme tid sidste år. Tyskland var også sidste år det land med flest danske overnatninger.

Dansk rejseboom til Sverige

Danmark havde i årets første kvartal den største stigning i udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra det svenske turistråd, Visit Sweden.