En af de tre priser ved årets Københavns Kongres og Event Award gik til Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune for ITS World Congress 2018, der blandt andet lancerede mange danskudviklede løsninger inden for trafiksikkerhed. Foto: Wonderful Copenhagen.

København satte pris på ishockey og transport

To priser gik til offentlige myndigheder og en tredje til Ishockey VM ved årets Københavns Kongres og Event Awards. Der var ændringer i kategorierne – og en mindre end sidste år.

Værterne bag tre begivenheder i København sidste år blev tirsdag hædret ved den årlige prisuddeling Københavns Kongres og Event Award på Københavns Rådhus.

Priserne gik i år til en videnskabskonference, en kongres om intelligente transportsystemer og det største sportsevent i Danmark nogensinde, VM i Ishockey sidste år i København og Herning.

Prisuddelingen er arrangeret af Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen – og havde i år beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde samt Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, som værter. Hver fik lov at uddele en pris.

To ud af tre priser var nye
I alt tre priser blev uddelt i år, prisen for årets bedste sportsevent var kendt fra tidligere år – mens de to nye priser skulle sætte mere fokus på kongressernes evne til at danne nye partnerskaber og styrke deres fagfelter, oplyser Wonderful Copenhagen.

Sidste år havde Københavns Kongres og Event Award disse fire priser: Årets kongresvært for kongresser med over 1.000 deltagere, Årets kongresvært for kongresser med under 1.000 deltagere, Årets initiativpris og Årets bedste sportsevent. Kun sidstnævnte priser var med igen i år.

Klik for stort format. Styrelsen for Forskning og Uddannelse under Uddannelses- og Forskningsministeriet fik en pris for at have arrangeret Big Science Business Forum 2018 i København. I midten er det Wonderful Copenhagens administrerende direktør, Mikkel Aarø-Hansen. Foto: Wonderful Copenhagen.

Årets tre københavner-awards:
Vinderne vælges af en jury bestående af personer fra vidensmiljøer, erhvervsliv og en af sidste års vindere samt en jury med repræsentanter fra sportsbranchen.

Der var en Københavns Kongres og Event Awards til ”Årets vært for den kongres, der succesfuldt har skabt nye partnerskaber og netværk.”

Den gik til Styrelsen for Forskning og Uddannelse ved Uddannelses- og Forskningsministeriet for kongressen Big Science Business Forum 2018 på Tivoli Hotel & Congress Center.

Konferencen samlede for første gang Europas største forskningsfaciliteter med industrien og skabte et forum for videndeling, udvikling og forretningsmuligheder på tværs af landegrænser. Samtidig skabte den en platform til at promovere danske teknologier og løsninger til nye partnere, hedder det fra Wonderful Copenhagen.

“Årets vært for den kongres, der succesfuldt har skabt profilering af fagfelt/styrkeposition.” Her blev vinderen Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune for ITS World Congress 2018 i Bella Center. Kongressen lancerede mange danskudviklede løsninger inden for mobilitet og trafiksikkerhed.

Klik for stort format. Prisen Årets bedste sportsevent 2018 gik til Dansk Ishockey Union for Ishockey VM i Herning og København, den største sportsbegivenhed nogensinde i Danmark målt på turismeomsætning. Kvinden er Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde. Foto: Wonderful Copenhagen.

Årets bedste sportsevent: Gik til Dansk Ishockey Union for Ishockey VM i Herning og København.

238.000 publikummer var med, da det første Ishockey VM på dansk grund blev afviklet i maj 2018. Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København lagde is til de 64 kampe, og 1.100 frivillige var med til at sikre succesen.

Turneringen skabte et rekordhøjt turismeforbrug på knap en milliard kroner, langt hovedparten kom fra udenlandske tilskuere.

Relaterede artikler:

De vandt årets danske Møde & Event Awards

Satte navn på Danmarks bedste konferencecenter

Hyldest til folk bag kongresser og events i København