Nu kommer verdens største Einstein-museum i Jerusalem. Verden over er det mange mindesmærker for Albert Einstein. Her en kæmpeskulptur ved National Mall i Washington DC, som her udforskes nærmere af en skoleudflugt. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Israel investerer millioner i Albert Einstein-museum

Verdens nok mest berømte videnskabsmand, Nobelpris-modtageren Albert Einstein, skal have sit eget museum på Hebrew University i Jerusalem. Det forventes, at det bliver stor turistattraktion.

Israels regering har besluttet at bygge et Albert Einstein-museum på Hebrew University of Jerusalem – en forventet investering på 18 millioner dollars, cirka 136 millioner danske kroner.

Museet vil anvende banebrydende udstillingsteknikker til at præsentere Albert Einsteins bidrag til videnskaben samt hans dybe relation til det jødiske folk og Israel. Det skriver Den Israelske Stats Turistbureau i en pressemeddelelse og oplyser til Standby.dk, at det endnu ikke vides, hvornår Albert Einstein-museet vil åbne.

Den verdensberømte videnskabsmand fik Nobelprisen i fysisk i 1921. Han blev født i Tyskland, men flygtede fra nazisterne i 1932 til USA.

Albert Einstein-museet på Safra Campus på Hebrew University har verdens største samling af Albert Einsteins papirer, doneret til museet efter hans død i 1955 i en alder af 76 år. I alt menes universitetet i Jerusalem at have omkring 85.000 dokumenter, som Albert Einstein i sit testamente skænkede til museet.

Museet vil blandt andet sætte fokus på Nobelprisvinderens eftermæle, hans bidrag til videnskaben og betydningen af hans opdagelser for vores liv i dag, oplyses det.

Verdens største Einstein-museum
Flere byer har allerede et Albert Einstein-museum, men det kommende i Jerusalem bliver efter det oplyste verdens største af sin art.

Alle Einstein-arkiverne vil blive gjort tilgængelige for offentligheden i digitalt format, og museet vil fungere som et innovativt sted for videnskabelig og teknologisk uddannelse, hedder det i pressemeddelelsen.

Albert Einstein museet vil fremhæve Einsteins dybe relation til det jødiske folks skæbne, staten Israel og Hebrew University of Jerusalem, som han var en af grundlæggerne af. Det forventes, at Albert Einstein museet vil blive en stor turistattraktion i Israel, oplyser Den Israelske Stats Turistbureaus nordiske kontor i Stockholm.

 

Relaterede artikler:

Dronningen på Flugt-museet i Oksbøl

Israel tiltrækker stadig flere turister

Planer om nyt dansk museum til 850 millioner kroner