Den officielle præsentation af holdene ved årets Giro d’Italia sker på Safra Square i Jerusalem. Prologen i Israel køres denne weekend, fredag, lørdag og søndag. Foto: giro-bigstartisrael.com

Israel klar til start af Giro d’Italia

Fredag starter et af sæsonens største, klassiske cykelløb, Giro d’Italia. Her i weekenden køres prologen i Israel. Det er første gang, at et af de tre Grand Tour cykelløb begynder i Israel.

Giro d’Italia, der i år køres for 101. gang, har deltagelse af 18 professionelle hold og fire særligt inviterede, hvert hold har otte ryttere. Efter de tre indledende dage i Israel, fredag, lørdag og søndag, er der hviledag på mandag, hvor hele etablissementet rykker til Italien. Her køres så resten af de i alt 21 etaper frem til finalen i Rom den 27. maj.

Giro d’Italia bliver på verdensplan fulgt af mange hundreder millioner af TV-seere. Siden 2006 er løbet skudt i gang med en prolog uden for Italien, blandt andet i Danmark samt Belgien, Holland og Nordirland.

Dette års prolog, også kaldet Big Start i Israel, vil være første gang, at prologen til et af de tre Grand Tour cykelløb køres uden for Europa.

Cykelløb flere steder i Israel
Fredagen indledes prologen med en enkeltstart på en ti kilometer lang rute med Jerusalems ikoniske gamle by som baggrund.

Etapen lørdag er på 167 kilometer og køres ved Israels middelhavskyst med start ved Baha’i-haverne i Haifa og frem mod mållinjen på Tel Avivs strandpromenade.

Strækningen på søndag er på 226 kilometer og cykles i  det sydlige Israel med start i Beersheba, forbi blandt andet det storslåede Ramon-krater inden etapen slutter ved den kendte ferie- og bade byen Eilat ved det Røde Hav.

Afviklingen af prologen af Giro d’Italia regnes som Israels største sportsevent nogensinde. 176 af verdens bedste cykelryttere ledsages af cirka 1.200 crew-medlemmer og hundreder af udenlandske mediefolk. Udover journalister, kameramænd og fotografer vil der blandt andet være masser af logikstikmedarbejdere, teknikere og driftspersonale.

Transporten af udstyret mellem de forskellige start- og målpunkter under løbet i Israel vil blive foretaget af otte store trailere, 16 busser, 16 flyttebiler, yderligere 800 køretøjer og et stort antal lastbiler.

Masser af sikkerhed
De mange cykelryttere, staff, presse og andre vil blive beskyttet af cirka 6.000 politibetjente og sikkerhedsvagter.

Prologen med Giroen i Israel vil også give masser af omtale af Israel som et spændende og varieret rejseland. Det glæder blandt andet Den Israelske Stats Turistbureau, der arbejder direkte under turistministeriet i Israel. Sammenlagt har det 18 turistbureauer rundt om i verden.

I Norden har Den Israelske Stats Turistbureau kontor i Stockholm. Læs mere på hjemmesiden: goisrael.dk

Relaterede artikler:

3.611.800 turister besøgte Israel i 2017

Cykelferie på tidligere karavaneveje

Bjarne Riis køber endnu et dansk rejsebureau

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.