Alka Forsikring har gode råd inden der udlejes bolig eller man selv lejer bolig via for eksempel Airbnb. Foto: Alka.

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem udlejningstjenester,” lyder det fra forsikringsselskab.

En ud af fem danskere lejer eller udlejer bolig privat, siger tal fra Danmarks Statistik. Men dækker forsikringen hvis der udlejes via Airbnb i for eksempel den kommende påskeferie, lyder det fra forsikringsselskabet Alka.

Udlejningsportalerne opererer i en forsikringsmæssig gråzone, hvor man både som lejer og udlejer kan ende med en kæmpe regning, hvis der opstår skader i boligen.

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem private udlejningstjenester. Men når man i en kort periode udlejer sin bolig privat, bliver det normalt betragtet som en situation, hvor kunden selv har inviteret folk ind i sit hjem, og derfor dækker indboforsikringen ikke, hvis ting udsættes for hærværk eller bliver stjålet. Det er dog muligt at udvide forsikringen, så den også dækker i disse tilfælde,” siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka Forsikring og fortsætter:

”Fjern derfor hjemmets dyreste ting og arvestykker med stor affektionsværdi, lav en lejeaftale med lejer og opkræv et depositum, før lejer rykker ind. Man bør også kontakte sit forsikringsselskab og undersøge den nuværende dækning og tegn en tillægsforsikring, der specifikt dækker skader under privat udlejning i den periode, man lejer ud.”

Værtsgaranti dækker ikke alt
Mange af udlejningsportalerne udbyder en værtsgaranti, der giver udtryk for at dække skader i boligen på op til fem millioner kroner for Airbnb’s vedkommende, oplyser Alka. Man skal bare huske, at portaler som Airbnb ikke er forsikringsselskaber, men lever af at formidle kontakt mellem udlejer og lejer, så det er langt fra alle skader, garantierne dækker.

”Værtsgarantierne svinger i kvalitet, og der er mange huller – blandt dækker den ikke personligt ansvar. Airbnb henviser selv til, at deres værtsgaranti ikke er en forsikring. Så selvom en værtsgaranti på fem millioner lyder af meget, har den langt fra samme dækningsgrad som ens egen forsikring,” siger Lise Agerley.

Fem gode råd
Alka Forsikring har opstillet fem råd før der udlejes via Airbnb – eller man selv lejer en bolig via for eksempel denne portal:

Lav en skriftlig lejeaftale, aftal et depositum, fjern de dyre genstande, smykker, penge og arvestykker, udlej og lej kun igennem troværdige tredjeparter og kontakt ens forsikringsselskab inden man lejer eller udlejer.

Relaterede artikler:

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

Airbnb øger sit fokus

Airbnb til kamp mod bookingmaskiner

x

Læs Også

Spies øger i Aalborg

Med kort varsel fik Spies tilbudt en ugentlig Jet Time-afgang i højsæsonen – valget faldt på tyrkiske Antalya. Spies øger dermed i Aalborg Lufthavn, hvor selskabet har cirka 10 procent af sin danske produktion.

Klar til aktiv feriemesse i København

Der forventes op mod 8.000 besøgende når rejsemagasinet Vagabond i weekenden har premiere på sit nye tiltag med publikumsmessen Aktiv Ferie. Fredag er der udstillersammenkomst for rejsebranchen.

289 anholdt for at fotografere kvinder på stranden

Der var sidste år 1.725 lovovertrædelser på strandene i Dubai. Det spænder fra at tage fotos af kvinder, over forstyrrelser af de badende, til at svømme i undertøj.

Ny turistrekord i New York

New York City fastholdt sidste år sin førsteplads som USA’s mest besøgte storbydestination. Byen fik 4.000 nye hotelværelser og har nu over 116.000.

BA atter til Seychellerne

Efter pause på 14 år har British Airways netop genoptaget beflyvningen af destinationen i Det indiske Ocean. Rejsende fra Seychellerne via London til Billund skal dog afsætte over 1½ døgn til rejsen.

Spanien tiltrækker stadig flere danskere

Sidste år var der over 1,7 millioner ankomster til Spanien fra danske lufthavne – næsten 166.000 flere end i 2016.