Alka Forsikring har gode råd inden der udlejes bolig eller man selv lejer bolig via for eksempel Airbnb. Foto: Alka.

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem udlejningstjenester,” lyder det fra forsikringsselskab.

En ud af fem danskere lejer eller udlejer bolig privat, siger tal fra Danmarks Statistik. Men dækker forsikringen hvis der udlejes via Airbnb i for eksempel den kommende påskeferie, lyder det fra forsikringsselskabet Alka.

Udlejningsportalerne opererer i en forsikringsmæssig gråzone, hvor man både som lejer og udlejer kan ende med en kæmpe regning, hvis der opstår skader i boligen.

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem private udlejningstjenester. Men når man i en kort periode udlejer sin bolig privat, bliver det normalt betragtet som en situation, hvor kunden selv har inviteret folk ind i sit hjem, og derfor dækker indboforsikringen ikke, hvis ting udsættes for hærværk eller bliver stjålet. Det er dog muligt at udvide forsikringen, så den også dækker i disse tilfælde,” siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka Forsikring og fortsætter:

”Fjern derfor hjemmets dyreste ting og arvestykker med stor affektionsværdi, lav en lejeaftale med lejer og opkræv et depositum, før lejer rykker ind. Man bør også kontakte sit forsikringsselskab og undersøge den nuværende dækning og tegn en tillægsforsikring, der specifikt dækker skader under privat udlejning i den periode, man lejer ud.”

Værtsgaranti dækker ikke alt
Mange af udlejningsportalerne udbyder en værtsgaranti, der giver udtryk for at dække skader i boligen på op til fem millioner kroner for Airbnb’s vedkommende, oplyser Alka. Man skal bare huske, at portaler som Airbnb ikke er forsikringsselskaber, men lever af at formidle kontakt mellem udlejer og lejer, så det er langt fra alle skader, garantierne dækker.

”Værtsgarantierne svinger i kvalitet, og der er mange huller – blandt dækker den ikke personligt ansvar. Airbnb henviser selv til, at deres værtsgaranti ikke er en forsikring. Så selvom en værtsgaranti på fem millioner lyder af meget, har den langt fra samme dækningsgrad som ens egen forsikring,” siger Lise Agerley.

Fem gode råd
Alka Forsikring har opstillet fem råd før der udlejes via Airbnb – eller man selv lejer en bolig via for eksempel denne portal:

Lav en skriftlig lejeaftale, aftal et depositum, fjern de dyre genstande, smykker, penge og arvestykker, udlej og lej kun igennem troværdige tredjeparter og kontakt ens forsikringsselskab inden man lejer eller udlejer.

Relaterede artikler:

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

Airbnb øger sit fokus

Airbnb til kamp mod bookingmaskiner

x

Læs Også

Kanariske Øer stadig danskernes vinterfavorit

Sidste år havde De kanariske Øer over 346.000 danske ankomster. Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote var de tre største modtagere. Spies tilbyder over 400 hoteller på øgruppen.

Stor dansk stigning til caribisk feriemål

Der var 68 procent flere danske ankomster til Den Dominikanske Republik fra januar til august i år sammenlignet med sidste år. Rejsemålet havde forleden workshop for rejsebranchen i København.

Turistbureau glad for ny flyrute

Transavia France åbner sin første rute fra Frankrig til København. Det glæder Atout Frances nordiske chef, der endnu ikke kan melde om øget interesse for Frankrig som rejseland efter det nylige præsidentbesøg i Danmark.

Florida har udsigt til ny turistrekord

I årets første halvår havde Florida 65,5 millioner turister. Statens guvernør forventer rekord på 125 millioner i år. Flere nye flyruter på vej fra Nordeuropa til Florida.

Dansk GSA-bureau får nye kunder

Maldivernes senest indviede resort og den italienske hotel- og resortkæde Bvlgari Hotels nyåbnede resort i Dubai skal have vist flaget i Skandinavien af GSA-bureauet United Spirit Nordic.

Helsinki viser vejen for kinesisk turisme

Kinesiske turister i Helsinki får fremover endnu bedre muligheder for at indfri specifikke behov og ønsker for besøget i den finske hovedstad.