Alka Forsikring har gode råd inden der udlejes bolig eller man selv lejer bolig via for eksempel Airbnb. Foto: Alka.

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem udlejningstjenester,” lyder det fra forsikringsselskab.

En ud af fem danskere lejer eller udlejer bolig privat, siger tal fra Danmarks Statistik. Men dækker forsikringen hvis der udlejes via Airbnb i for eksempel den kommende påskeferie, lyder det fra forsikringsselskabet Alka.

Udlejningsportalerne opererer i en forsikringsmæssig gråzone, hvor man både som lejer og udlejer kan ende med en kæmpe regning, hvis der opstår skader i boligen.

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem private udlejningstjenester. Men når man i en kort periode udlejer sin bolig privat, bliver det normalt betragtet som en situation, hvor kunden selv har inviteret folk ind i sit hjem, og derfor dækker indboforsikringen ikke, hvis ting udsættes for hærværk eller bliver stjålet. Det er dog muligt at udvide forsikringen, så den også dækker i disse tilfælde,” siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka Forsikring og fortsætter:

”Fjern derfor hjemmets dyreste ting og arvestykker med stor affektionsværdi, lav en lejeaftale med lejer og opkræv et depositum, før lejer rykker ind. Man bør også kontakte sit forsikringsselskab og undersøge den nuværende dækning og tegn en tillægsforsikring, der specifikt dækker skader under privat udlejning i den periode, man lejer ud.”

Værtsgaranti dækker ikke alt
Mange af udlejningsportalerne udbyder en værtsgaranti, der giver udtryk for at dække skader i boligen på op til fem millioner kroner for Airbnb’s vedkommende, oplyser Alka. Man skal bare huske, at portaler som Airbnb ikke er forsikringsselskaber, men lever af at formidle kontakt mellem udlejer og lejer, så det er langt fra alle skader, garantierne dækker.

”Værtsgarantierne svinger i kvalitet, og der er mange huller – blandt dækker den ikke personligt ansvar. Airbnb henviser selv til, at deres værtsgaranti ikke er en forsikring. Så selvom en værtsgaranti på fem millioner lyder af meget, har den langt fra samme dækningsgrad som ens egen forsikring,” siger Lise Agerley.

Fem gode råd
Alka Forsikring har opstillet fem råd før der udlejes via Airbnb – eller man selv lejer en bolig via for eksempel denne portal:

Lav en skriftlig lejeaftale, aftal et depositum, fjern de dyre genstande, smykker, penge og arvestykker, udlej og lej kun igennem troværdige tredjeparter og kontakt ens forsikringsselskab inden man lejer eller udlejer.

Relaterede artikler:

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

Airbnb øger sit fokus

Airbnb til kamp mod bookingmaskiner

x

Læs Også

Israel mangler flere hoteller

Turistboom til Israel siden 2015 har skabt hotelmangel, alene i Tel Aviv er der brug for 5.000 flere værelser, foreløbig hjælper Airbnb til. – Norwegian lavpristilbud fra København i august.

Store forskelle i europæisk turistvækst

Danmark er nummer 5 fra bunden blandt de 33 europæiske lande, der har rapporteret foreløbige tal for turismevækst i op til årets fem første måneder. Listen fra European Travel Commission toppes af Tyrkiet.

Stor forskel på færdselsbøder i Europa

Det kan koste bilister over 21.000 kroner at køre mere end 50 kilometer for hurtigt i Storbritannien, viser FDM-oversigt over bødetakster i 21 europæiske lande.

Danskere bruger mest bilhjælp i Tyskland

De tyske motorveje er stor udfordring for mange danske familier, viser ny statistik fra SOS International – der også tager et opgør med et par gamle bilferie-myter.

Stor turistvækst i Tyrkiet

Efter flere terrorangreb og et mislykket militærkup strømmer turisterne atter til Tyrkiet, der i årets fem første måneder havde 31 procent flere ankomster fra udlandet sammenlignet med sidste år.

Her er danskernes charterfavoritter

Hvor kan man møde sine naboer – og hvor kan man måske undgå dem når der holdes charterferie. Et af Danmarks største charterrejsebureauer har lavet aktuel opgørelse.