Israel vil gøre det nemmere at komme ind i landet for turister fra lande der i forvejen er fritaget for visumkrav. Arkivfoto: Israel Government Tourist Office.

Israel vil indføre forhåndsgodkendelse af turister

Turister fra lande der i dag er visumfritaget ved indrejse til Israel, for eksempel de nordiske lande, skal fra august have en elektronisk forhåndsgodkendelse, en Electronic Travel Authorization.

USA har ESTA (Electronic System for Travel Authorization), EU er på vej med ETIAS (European Travel Information and Authorisation System) – og nu kommer Israel med sin version af elektronisk forhåndsgodkendelse af rejsende fra visafritagede lande: ETA-IL (Electronic Travel Authorization)

I en pressemeddelelse skriver Den Israelske Stats Turistbureau under det israelske turistministerium, at ETA-IL skal gøre det nemmere og mere smidigt for turister fra i forvejen visafritagede lande at komme ind i Israel. Blandt disse er for eksempel de nordiske.

Kravet fra de israelske myndigheder om en ETA-IL træder i kraft fra 1. august, uden en sådan forhåndsgodkendelse må rejsende for eksempel ikke komme ombord på fly til Israel. Et ETA-IL, som den rejsende skal have inden afrejse til Israel koster små 50 kroner og gælder to år – eller indtil den rejsendes pas udløber. Med et ETA-IL kan den godkendte rejsende være op til 90 dage i Israel.

Fra juni begynder testkørsler af ETA-IL, i første omgang gælder det indehavere af tyske og amerikanske pas. Borgere fra andre lande kan fra 1. juli søge om deres ETA-IL, oplyses det.

Israel havde i 2019, året før pandemien, 23.000 ankomster fra Danmark, har Den Israelske Stats Turistbureau nordiske kontor i Stockholm tidligere oplyst til Standby.dk

Sidste år blev det til tre millioner udenlandske ankomster til Israel; tallet er dermed langt fra det seneste rekordår, 2019, året før pandemien, hvor der var 4,5 millioner udenlandske ankomster til Israel.

Udenrigsministeriet: Fraråder alle ikke-nødvendige rejser
På grund af den nuværende skærpede situation omkring Israel som følge af Hamas’ terrorangreb den 7. oktober sidste år, står der følgende i Udenrigsministeriets rejsevejledning for Israel:

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele Israel, og alle rejser til grænseområderne til Gaza, Libanon og Syrien, står der blandt andet.

 

Relaterede artikler:

Israels turisme langt fra tidligere høje ankomsttal

EU’s nye indrejsesystem ventes lanceret i 2025

Sydøstasiatiske lande vil samarbejde om pasfrihed