’Jeg har altid haft det godt med de faglige’

Lars Sandahl Sørensen, ny dansk koncerndirektør i SAS.

Lars Sandahl Sørensen, ny dansk koncerndirektør i SAS.

COMEBACK: Lars Sandahl Sørensen glæder sig meget til at vende tilbage til SAS, hvor han var kommerciel direktør, da han valgte en pause og gik til ISS. Fra maj overtager han Flemming Jensens plads i koncernledelsen.

Af Ejvind Olesen

For fem år siden forlod Lars Sandahl Sørensen posten som kommerciel direktør i SAS – en stilling som i dag er splittet op i flere funktioner – for at følge tidligere SAS præsident Jørgen Lindegaard til ISS.

Nu vender han tilbage, som koncerndirektør med ansvar for hele driften og følger i Flemming Jensens fodspor fra 1. maj. Han bliver samtidig eneste dansker i koncernledelsen og talsmand for SAS Danmark. Dermed holder koncernchef Rickard Gustafsons ord om, at der i hans tid altid skal være en fra hvert af de tre lande i koncernledelsen.

Man kunne næppe have valgt en bedre kvalificeret end 51-årige Lars Sandahl Sørensen, som ud over de syv år i SAS også har en fortid som chef for VisitDanmark.

”Jeg er meget glad for at vende tilbage til SAS. Når man først har været en del af luftfarten, er den svært at undvære. Jeg er faktisk rigtig stolt af at vende tilbage. Og opgaven skræmmer mig ikke.

Jeg har jo allerede haft det tæt inde på livet bl.a. som adm. direktør for det daværende SAS International, og senere som kommerciel direktør med ansvar for både produktion, salg og marketing. Det er positivt at se, hvordan den internationale trafik er vokset siden min tid. Nu glæder jeg mig til at komme i gang sammen med nye kolleger,” siger han til standby.dk.

Du får også det nye Cimber-selskab i dit regi, hvor der godt kunne se ud til at blive problemer med det faglige personale, ikke mindst kabinepersonalet, hvis der ikke opnås forlig inden starten til april?

”Jeg kommer ikke med nogen programerklæring før jeg tiltræder, selv om jeg har masser af idéer. Men jeg vil gerne sige, at jeg altid har haft et godt i samarbejdet med de faglige. Det tror jeg da på, vi kan fortsætte.”

Flytter du nu til Stockholm?

”Nej, jeg skal bo i København. Men det er klart, at jeg kommer til at opholde mig i Stockholm meget af tiden. Jeg synes, det er vigtigt, at SAS er synlig i alle tre lande, og det passer mig fint, at jeg også er selskabets talsmand i Danmark.”