’Jeg vil også hedde noget andet!’

3

karup lufthavnTIRSDAGSKLUMME: Hvorfor er det kun Karup Lufthavn og Star Tour, der skal have lov til at skifte navn? Er det overhovedet en god idé? Sådan går det med Karup.

Af Ejvind Olesen

Numerologer har ikke levet forgæves. Der er virkeligt mange danskere, som nu om dage vælger et andet navn end det, de er født med, fordi de tror det bringer dem større lykke i livet. Det tror Star Tour og Karup Lufthavn åbenbart også og præsenterer i nær fremtid deres nye navne.

Jeg er døbt Ejvind. Hvorfor ved jeg ikke. Måske min mor var ret betaget af den dengang populære kongelige skuespiller Ejvind Johan Svendsen? Det kan også stamme fra det nordiske dramateater, ”Bjerg Ejvind og hans Hustru”. Kunne jeg have valgt Egon i stedet for? Det betyder sværd, mens mit navn betyder ”den der altid sejrer”. Det synes jeg nu ikke er tilfældet. For et års tid siden var vi 1.952 i Danmark som hed Ejvind, men tallet falder hurtigt fra år til år. I Norge aner jeg ikke, hvor mange, der hedder Øjvind..

Hos numerologer lærer man at forstå, hvorfor man bliver ved med at blive udfordret efter et navneskifte. Det skal Star Tour og Karup Lufthavn også lære. Et navneskifte er ikke ensbetydende med, at alt bare bliver godt.

At skifte fra historiske Star Tour i Danmark til TUI er en decideret dårlig idé. Naturligvis internationalt besluttet og afmagt for en marketingafdeling, når man ikke kan finde på andet end en forkortelse af firmanavnet. Farvel til et godt brand til et nyt, som ikke siger danskerne en pind.

Karup Lufthavn forstår jeg godt vil hedde noget andet. På torsdag fortæller de hvad. Skulle jeg vælge må det bliver Herning Lufthavn. Her må Skive, Viborg, Silkeborg bøje sig. Hvad har Odense egentlig haft ud af at kalde sig H.C.Andersen Airport?  Det vil heller ikke være en god idé at kalde lufthavnen i Karup for Jeppe Aakjær Airport.

Kendte udenlandske navne kommer til Herning, store begivenheder finder sted i Herning. Masser af TV-transmissioner. Store sportsbegivenheder, hvor de andre kommuner slet ikke kan være med.

For et par år siden var der en TV-serie med navnet ”Hvor fa’en  ligger Herning”.

På torsdag får du svaret: ”Ved Herning Lufthavn”.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "’Jeg vil også hedde noget andet!’"

Notify of
avatar
Jørn Henrik Jørgensen
Jørn Henrik Jørgensen

Og skulle det ske, at Karup fik navnet Herning Airport, må man da straks iværksætte et nyt baneprojekt, så der lægges jernbaneskinner mellem Viborg og Herning via lufthavnen. Billund får jo på et eller andet tidspunkt, vistnok og hvis oliepriserne igen skulle stige, sit eget jernbanespor sideværts fra Jelling, og de to nærtliggende lufthavne må da have samme mulighed for offentlig transport, hvis det da ikke forinden lykkes den jyske motorvejsmaffia at finde mulighed for en sekssporet motorvej, der forbinder Billund og Karup.

Kenneth
Kenneth

Om det var en dårlig ide at kalde Odense for HC Andersen lufthavn kan jeg ikke udtale mig om, men dumt bestemt ikke. Man skal blot huske at bibeholde by-/stednavnet også.

Kig bare mod syd, alle tyske lufthavne har by-/stednavn samt navnet fra en kendt peson, og det fungerer udmærket.

Og korrekt, skal Karup/Herning og Billund have mere succes, så se at få etableret bedre offentlig transport, det kan slet ikke diskuteres

God dag

Henning Linderoth
Selvfølgelig skal Karup Lufthavn hedde Aakjær – ? Lufthavn. Successen afhænger ikke af navnet alene, men om den fortælling man kan knytte til et sted. Præcis her er Aakjær perfekt. Aakjær er kendt af stort set alle i Danmark. Aakjærselskabet, der forvalter Aakjærs forfatterskab og har til huse på Aakjærs Kunstnerhjem Jenle er et af Europas største Litteraturselskaber – 5 gange selskabet for HCA – osv. Samtidig er vi i gang med at ændre Aakjærselskabets Museum, så det bliver internationalt – engelsk, tysk og kinesisk. Aakjær er oversat til kinesisk og en række andre sprog. Der findes et tog med… Read more »
wpDiscuz