’Jeg vil også hedde noget andet!’

karup lufthavnTIRSDAGSKLUMME: Hvorfor er det kun Karup Lufthavn og Star Tour, der skal have lov til at skifte navn? Er det overhovedet en god idé? Sådan går det med Karup.

Af Ejvind Olesen

Numerologer har ikke levet forgæves. Der er virkeligt mange danskere, som nu om dage vælger et andet navn end det, de er født med, fordi de tror det bringer dem større lykke i livet. Det tror Star Tour og Karup Lufthavn åbenbart også og præsenterer i nær fremtid deres nye navne.

Jeg er døbt Ejvind. Hvorfor ved jeg ikke. Måske min mor var ret betaget af den dengang populære kongelige skuespiller Ejvind Johan Svendsen? Det kan også stamme fra det nordiske dramateater, ”Bjerg Ejvind og hans Hustru”. Kunne jeg have valgt Egon i stedet for? Det betyder sværd, mens mit navn betyder ”den der altid sejrer”. Det synes jeg nu ikke er tilfældet. For et års tid siden var vi 1.952 i Danmark som hed Ejvind, men tallet falder hurtigt fra år til år. I Norge aner jeg ikke, hvor mange, der hedder Øjvind..

Hos numerologer lærer man at forstå, hvorfor man bliver ved med at blive udfordret efter et navneskifte. Det skal Star Tour og Karup Lufthavn også lære. Et navneskifte er ikke ensbetydende med, at alt bare bliver godt.

At skifte fra historiske Star Tour i Danmark til TUI er en decideret dårlig idé. Naturligvis internationalt besluttet og afmagt for en marketingafdeling, når man ikke kan finde på andet end en forkortelse af firmanavnet. Farvel til et godt brand til et nyt, som ikke siger danskerne en pind.

Karup Lufthavn forstår jeg godt vil hedde noget andet. På torsdag fortæller de hvad. Skulle jeg vælge må det bliver Herning Lufthavn. Her må Skive, Viborg, Silkeborg bøje sig. Hvad har Odense egentlig haft ud af at kalde sig H.C.Andersen Airport?  Det vil heller ikke være en god idé at kalde lufthavnen i Karup for Jeppe Aakjær Airport.

Kendte udenlandske navne kommer til Herning, store begivenheder finder sted i Herning. Masser af TV-transmissioner. Store sportsbegivenheder, hvor de andre kommuner slet ikke kan være med.

For et par år siden var der en TV-serie med navnet ”Hvor fa’en  ligger Herning”.

På torsdag får du svaret: ”Ved Herning Lufthavn”.