Betlehem (Foto: Daniel Case | CC 3.0)

Jul med rekordbesøg i Betlehem

Efter et par årlige bundskrabere ved juletid tyder alt på rekord i denne jul med over en million turister til den hellige by. Hotellerne er på det nærmeste udsolgt.

Nok drager Fødselskirken i Betlehem altid den kristne verden, og da især op under jul, men sådan har det ikke været for et par år siden i 2015 og 2016 på grund af politiske uroligheder. Dengang var der bundrekord i en meget stille jul.

Mange danske turister i Israel har oplevet at blive frarådet at tage bussen den halve snes kilometer, gennem sikkerhedsmuren, over til Jesu fødeby. Men i år er det anderledes. Der er tilsyneladende faldet mere ro over området.

I hvert fald oplyser den palæstinensiske turistminister, Rula Maayah, til Reuters og en række internationale medier, ”at den hellige by venter turistrekord i dens 70- årige historie. Det er den travleste jul nogensinde, og hotellerne er hele december 95 procent belagt,” sagde han. For første gang kommer Betlehem op på 1,2 millioner turister på et år.

Fejrer 70 års fødselsdag
På Manger Square ved Fødselskirken stråler lys fra et kæmpe juletræ, ligesom den lille bys mange handlende igen ser optimistisk på fremtiden, mens de sælger alle tænkelige souvenirs med relation til den kristne jul.

Flere amerikanere er kommet til Betlehem i år, fordi de vil se og opleve byen samtidig med, at de vil fejre Israels 70 fødselsdag.

Men det er ret så bemærkelsesværdigt, at præsident Donald Trumps beslutning om at flytte den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem har øget amerikanske turisters interesse for at aflægge landet et besøg.

 

Relaterede artikler:

Israel ser stor vækst fra Norden

Israel mangler flere hoteller

3.611.800 turister besøgte Israel i 2017

Julefreden sikret i Betlehem