Kabineansatte hos SAS i Danmark lander ny bestyrelse

Den indtil videre afgåede formand for Cabin Attendants Union i Danmark, Christa Ceré.

LUFTFART: En af de største fagforeninger hos SAS i Danmark, Cabin Attendants Union, der organiserer kabinepersonalet, valgte på generalforsamling i går ny bestyrelse.

Efter ønske fra de over 1.000 medlemmer af CAU i Danmark blev antallet af bestyrelsesmedlemmer på generalforsamlingen i går reduceret fra ni til syv – alle de hidtidige bestyrelsesmedlemmer havde stillet deres mandater til rådighed. Der er fortsat tre bestyrelsessuppleanter.

I alt beskæftiger SAS omkring 1.250 kabineansatte i Danmark.

Hovedparten af medlemmerne fra den hidtidige bestyrelse genopstillede, herunder den hidtidige formand, Christa Ceré. Den nye bestyrelse konstituerer sig i starten af næste uge med valg af ny formand, næstformand og kasserer.

Ifølge CAU’s medlemsparagraffer skal der blandt andet være repræsentanter for alle tre faggrupper blandt kabinepersonalet i foreningens bestyrelse; det drejer sig om A/P (Air Purser, kabinechefer), A/S (Air Stewardess) og A/H (Air Host).

De syv med flest stemmer indtræder i bestyrelsen – mens de efterfølgende tre er suppleanter. De fire bestyrelsesmedlemmer med flest stemmer vælges for en toårig periode, de øvrige for en etårig.

Den nye bestyrelse består efter i går af disse fire valgt for en to-årig periode: A/P Christa Ceré, A/S Maria Boholt, A/H Anders Hovman Jensen (eneste nye medlem af bestyrelsen) samt A/P Jørn Fink.

De tre øvrige medlemmer af CAU’s bestyrelse, valgt for en etårig periode, var A/S Jessica Werleke, A/P Henrik Parelius og A/S Linnea Handberg.

Tre suppleanter
Den nye bestyrelse har også tre suppleanter, en fra hver af faggrupperne blandt kabinepersonalet: Jacob Hvolbøll Mørup blev første suppleant, Ole Jan Pedersen anden suppleant og Merete Scheel (tidligere formand for CAU) blev tredje suppleant.

Der var i alt 11 kandidater til de 10 poster i CAU’s nye bestyrelse .

God generalforsamling
CAU afviklede sin generalforsamling på hotel Park Inn by Radisson Københavns Lufthavn.

”Generalforsamlingen gik godt og havde et pænt fremmøde fra medlemmerne. CAU har valgt at gå fra ni til syv bestyrelsesmedlemmer; en forandringsproces som har været undervejs gennem nogle år,” sagde den hidtidige formand, Christa Ceré, i går til standby.dk​

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.