Kabineansatte hos SAS i Danmark lander ny bestyrelse

Den indtil videre afgåede formand for Cabin Attendants Union i Danmark, Christa Ceré.

LUFTFART: En af de største fagforeninger hos SAS i Danmark, Cabin Attendants Union, der organiserer kabinepersonalet, valgte på generalforsamling i går ny bestyrelse.

Efter ønske fra de over 1.000 medlemmer af CAU i Danmark blev antallet af bestyrelsesmedlemmer på generalforsamlingen i går reduceret fra ni til syv – alle de hidtidige bestyrelsesmedlemmer havde stillet deres mandater til rådighed. Der er fortsat tre bestyrelsessuppleanter.

I alt beskæftiger SAS omkring 1.250 kabineansatte i Danmark.

Hovedparten af medlemmerne fra den hidtidige bestyrelse genopstillede, herunder den hidtidige formand, Christa Ceré. Den nye bestyrelse konstituerer sig i starten af næste uge med valg af ny formand, næstformand og kasserer.

Ifølge CAU’s medlemsparagraffer skal der blandt andet være repræsentanter for alle tre faggrupper blandt kabinepersonalet i foreningens bestyrelse; det drejer sig om A/P (Air Purser, kabinechefer), A/S (Air Stewardess) og A/H (Air Host).

De syv med flest stemmer indtræder i bestyrelsen – mens de efterfølgende tre er suppleanter. De fire bestyrelsesmedlemmer med flest stemmer vælges for en toårig periode, de øvrige for en etårig.

Den nye bestyrelse består efter i går af disse fire valgt for en to-årig periode: A/P Christa Ceré, A/S Maria Boholt, A/H Anders Hovman Jensen (eneste nye medlem af bestyrelsen) samt A/P Jørn Fink.

De tre øvrige medlemmer af CAU’s bestyrelse, valgt for en etårig periode, var A/S Jessica Werleke, A/P Henrik Parelius og A/S Linnea Handberg.

Tre suppleanter
Den nye bestyrelse har også tre suppleanter, en fra hver af faggrupperne blandt kabinepersonalet: Jacob Hvolbøll Mørup blev første suppleant, Ole Jan Pedersen anden suppleant og Merete Scheel (tidligere formand for CAU) blev tredje suppleant.

Der var i alt 11 kandidater til de 10 poster i CAU’s nye bestyrelse .

God generalforsamling
CAU afviklede sin generalforsamling på hotel Park Inn by Radisson Københavns Lufthavn.

”Generalforsamlingen gik godt og havde et pænt fremmøde fra medlemmerne. CAU har valgt at gå fra ni til syv bestyrelsesmedlemmer; en forandringsproces som har været undervejs gennem nogle år,” sagde den hidtidige formand, Christa Ceré, i går til standby.dk​

x

Læs Også

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien

Selv om Star Alliance-medlemmet med åbningen på Stockholm sidste år fordoblede antallet af ugentlige fly til Skandinavien til 10 – fem til såvel Stockholm som København - har selskabet ikke mistet passagerer.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.

Dobbelt så mange passagerfly om 20 år

De næste 20 år forventer Airbus at verdens flyselskaber køber 37.400 nye passager- og fragtfly – det vil give behov for over 500.000 flere piloter.