Kabinepersonalet hos Alitalia indgik aftale

Det kriseramte italienske luftfartsselskab Alitalia kom i går tættere på at sikre sin fortsatte eksistens, da fagforeninger, som repræsenterer hovedparten af selskabets kabinepersonale på 4.500 personer, underskrev en aftale, der gør det muligt for investorgruppen CAI at realisere sin redningsplan til 1 mia. euro (7,5 mia. kr.). Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

De syv andre fagforeninger, der repræsenterer medarbejdere i Alitalia, godkendte CAI’s plan i den forgangne uge.

 

Fagforeningerne, der organiserer de ansatte i Alitalia, er gået med til nedlæggelse af 3.000 arbejdspladser og til øget arbejdstid uden lønkompensation.

 

CAI, som er en sammenslutning af italienske investorer, vil sammenlægge Alitalias flyaktiviteter med den italienske konkurrent Air One. Resultatet bliver et selskab, der kontrollerer over halvdelen af det italienske marked.

 

CAI har måttet give en række indrømmelser for at få alle medarbejdergruppers fagforeninger til at støtte sin redningsplan. Indrømmelserne koster gruppen ca. 2,8 mio. euro.

 

Alitalia befordrede i fjor 25 millioner passagerer. Den italienske stat ejer 49,9 pct. af Alitalia, der beskæftiger ca. 19.000 medarbejdere. Hvis redningsaktionen ikke var lykkedes, kunne Alitalia være blevet det første store europæiske luftfartsselskab, der bukkede under siden 2001, da Swissair og belgiske Sabena kollapsede. 

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen