Villa Orsula i kroatiske Dubrovnik er et af de nyeste medlemmer af Small Luxury Hotels of the World, SLH. Foto: SLH.

Kæde af luksushoteller får nye medlemmer

Sammenslutningen Small Luxury Hotels of the World har netop fået fem nye medlemshoteller i og udenfor Europa. Kæden har i forvejen to hoteller i Danmark.

Den kroatiske havneby Dubrovnik har nu to medlemmer hos Small Luxury Hotels of the World, der er kommet endnu et i Spanien samt et i Kina og et på Bali. I alt består sammenslutningen af mere end 500 hoteller verden over – i Danmark er de to eneste medlemmer Kokkedal Slot nord for København og Tivolis Nimb Hotel.

I Dubrovnik, hvis gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste, har SLH i denne måned landet to nye medlemmer:

Villa Orsula Dubrovnik ligger i en Art Deco-villa med 13 værelser fra 1930’erne med udsigt over den gamle bydel samt adgang via den store have til villaens eget badeområde – ligesom Villa Orsulas søsterejendom, Hotel Excelsior, også er kommet med ombord hos SLH. Hotellet, der har 158 værelser og genåbnede sidste år, har gennem tiden haft alt fra kongelige til Hollywood-stjerner blandt sine gæster, oplyser SLH. Den oprindelige bygning med Hotel Excelsior er fra 1913 – siden er der kommet en udbygning. Hotellet har egen strand samt spa med et indendørs svømmebassin.

I den sydspanske provins ligger Healthouse Las Dunas med sine 55 værelser/suiter i byen Estepona og ganske tæt på den fashionable marina i Puerto Banus. Las Dunas, der kun accepterer voksne gæster, har fokus på spa og wellness – eller blot at slappe af ved Middelhavet.

Også nye SLH-medlemmer i Kina og på Bali
Seminyak Beach Resort & Spa på Bali byder på 105 værelser – og er netop blevet genåbnet i denne måned. Stedet ligger ud mod Seminyak-stranden og fra alle dets villaer er der havudsigt. Resortet har blandt andet et spa – og to af villaerne har deres eget lille private svømmebassin.

SLH har også fået endnu et medlem i Kina, denne gang Hui Yue Boutique Hotel med 23 værelser og suiter udenfor byen Xuzhou i det østlige Kina. Fra resortet, der lægger vægt på bæredygtighed, er der udsigt mod blandt andet bjerge, søer og skove

Relaterede artikler:
Sådan ser kunderne til luksusrejser ud

Hamborg klar med nyt luksushotel

Københavns nye luksushotel snart helt klar

x

Læs Også

Store bøder til topløse i Palma de Mallorca

”Det lyder som ren lokalpolitik, jeg har aldrig hørt klager om dette,” siger dansk rejsebureaudirektør efter Palma de Mallorca, hovedbyen på den spanske ferieø, er på vej med forbud mod topløse turister udenfor strandene.

Israel mangler flere hoteller

Turistboom til Israel siden 2015 har skabt hotelmangel, alene i Tel Aviv er der brug for 5.000 flere værelser, foreløbig hjælper Airbnb til. – Norwegian lavpristilbud fra København i august.

Store forskelle i europæisk turistvækst

Danmark er nummer 5 fra bunden blandt de 33 europæiske lande, der har rapporteret foreløbige tal for turismevækst i op til årets fem første måneder. Listen fra European Travel Commission toppes af Tyrkiet.

Stor forskel på færdselsbøder i Europa

Det kan koste bilister over 21.000 kroner at køre mere end 50 kilometer for hurtigt i Storbritannien, viser FDM-oversigt over bødetakster i 21 europæiske lande.

Danskere bruger mest bilhjælp i Tyskland

De tyske motorveje er stor udfordring for mange danske familier, viser ny statistik fra SOS International – der også tager et opgør med et par gamle bilferie-myter.

Klar med dansk læge i udlandet

Fordelskunder hos Tryg Forsikring kan under deres ferie i udlandet via ny app komme i videokontakt over mobilen med en dansk læge hjemme i Danmark.