Hotel Sanders er Københavns nyeste boutiquehotel.

Københavns nye luksushotel snart helt klar

Berømt dansk balletdanser bag boutiquehotel til mange millioner kroner. Færdiggørelsen af de sidste fire værelser er på plads indenfor en måned.

Kampen på det københavnske hotelmarked fortsætter. Der kommer stadig flere nye hoteller – også på boutique-markedet. Nu er en ny spiller sprunget ind på denne scene. Og ejeren af det nye Hotel Sanders er scenevant. Alexander Kølpin var i sin karriere en verdensberømt balletdanser.

Det seneste hotel i Kølpin Hotels, Sanders, ligger i Tordenskjoldsgade bag Kongens Nytorv og dermed tæt på Det kongelige Teater. Sanders åbnede officielt i november sidste år som Københavns nyeste boutiquehotel. Det kalder sig Københavns første luksus-boutiquehotel.

Samlet har Sanders 54 værelser – fordelt på small og op til extra large; de små kupé-værelser på 12-13 kvadratmeter koster cirka 2.500 kroner i døgnet, mens de store suiter med blandt andet to soveværelser, opholdsrum og et lille køkken, sælges for omkring 16.000 kroner. Lige nu mangler kun færdiggørelsen af de sidste fire værelser, der alle ligger på den øverste femte etage. Og de manglende værelser er klar indenfor en måneds tid, siger Julie von Sperling, guest relation manager, til standby.dk og tilføjer, at hotellets gæster primært kommer fra Norden, Storbritannien og USA.

På hotellets femte sal ligger også The Conservatory, en flot overdækket havestue, der er åben fra syv morgen til midnat for hotellets gæster. Her kan der blandt andet serveres lidt mad og drikke, ligesom lokaliteterne kan lejes som mødelokaler.

Hotelbygningen med Sanders hørte tidligere under Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, der her havde Hotel Opera med 92 værelser. Men bygningen var slidt og trængte til en kærlig hånd. Samtidig var hotellet for lille for Arp-Hansen, der i stigende grad er gået fra at have mindre til rigtig store hoteller.

En investering på 200 millioner kroner
Efter Alexander Kølpin og hans far, Jes, i 2015 købte bygningen i Tordenskjoldsgade af Arp-Hansen, er den nu blevet markant ombygget. Prisen for købet af bygningen til dens istandsættelse og nyindretning har ifølge forlydender i hotelbranchen været 180-200 millioner kroner. Alene renoveringen har angiveligt kostet op mod 50 millioner kroner.

”For mig handler det om at skabe et hjem mere end at skabe et hotel. Et sted, hvor gæster kan spise, mødes og slappe af. Jeg håber virkelig, det bliver et sted, hvor kreative gæster har lyst til at bruge deres tid,” har Alexander Kølpin tidligere sagt. Hotellet, der også betegnes som et detaljehotel, er arbejdsplads for 70 medarbejdere – de har naturligvis også designede uniformer.

Ud over de smukt indrettede værelser har Sanders blandt andet også i stueetagen et private dining room med plads til 14 gæster – her kan der også holdes møder, workshops og små receptioner. Lokalet har blandt andet en storskærm til konferencecall samt udsigt til hotellets courtyard, hvor gæsterne kan sidde i afslappede omgivelser.

I øvrigt er Sanders Hotel som eneste i Danmark med i den engelske kæde af livsstilshoteller, White Line Hotels.

Sander’s er Kølpin Groups tredje hotelejendom. De to andre er nordsjællandske Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel.

Relaterede artikler:

Berømt avis hylder københavnske hoteller

Ny hotelkæde vil til København

Kendt balletdanser køber nyt hotel