Den danske hotelkæde Arp-Hansen vil udvide sit Wakeup-hotel i Borgergade i København med 250 værelser og dermed komme op på cirka 750.

Stort hotel bliver endnu større

Københavns største hotelkæde vil udvide et af sine hoteller med 250 værelser – dermed bliver det Danmarks tredjestørste med 750 værelser.

2-stjernede Wakeup Copenhagen-hotel i Borgergade ved Kongens Nytorv skal vokse fra de nuværende 498 værelser med yderligere 250 – udvidelsen forventes klar i 2020-21. Det oplyser koncernchef Dorte Krak fra Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen Hotel Group, til standby.dk

Med omkring 750 værelser i Borgergade bliver Wakeup-hotellet Danmarks tredjestørste – kun overgået af det nuværende AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center med 812 hotelværelser og den danske lavpriskæde CabInn’s kommende hotel med 1.200 værelser på Kalvebod Brygge i København med Tivoli Hotel & Congress Center som genbo. CabInn på Kalvebod Brygge åbner i juni næste år.

Udover Wakeup i Borgergade har Arp-Hansen også sit første Wakeup-hotel med 510 værelser, nabo til søsterhotellet Tivoli Hotel & Congress Center. Foruden de to eksisterende Wakeup-hoteller åbner Arp-Hansen i starten af næste år sit tredje Wakeup i København, det får 585 værelser og bliver genbo til Copenhagen Marriott Hotel. Sidste år fik Arp-Hansen også et Wakeup-hotel i Aarhus, den danske kædes første hotel udenfor hovedstaden.

Med væksten i Arp-Hansens to-stjernede Wakeup-koncept kommer de tre Wakeup-hoteller i København, når Borgergade er udbygget, op på knap 1.850 værelser alene i København. De vil dermed udgøre cirka 40 procent af Arp-Hansens samlede antal hotelværelser.

1 nyt hotelværelse koster 1,5 millioner kroner
Arp-Hansen kan udvide sit nuværende Wakeup-hotel i Borgergade i København efter hotelkæden har købt baghuset til hotellet, her er i dag blandt andet et parkeringshus.

Arp-Hansens koncernchef, Dorte Krak, siger til standby.dk: ”Wakeup har været en stor succes; vi kan i dag næsten ikke ”proppe” flere gæster ind. Men der vil gå nogle år før udvidelsen i Borgergade er på plads. Foreløbig venter vi på en lokalplan, ifølge den skal vi have revet et parkeringshus ned for at få plads til de cirka 250 ekstra værelser på Wakeup-hotellet. Så der kan gå nogle år inden udvidelsen er klar, vi forudser i øjeblikket, at det bliver mellem 2020 og 2021.”
Som dagens ejendomspriser er i København koster det som tommelfingerregel cirka 1,5 millioner kroner at opføre et nyt hotelværelse, siger Dorte Krak.

Sidste år havde Arp-Hansen hotellerne en gennemsnitlig belægning på 77 procent og fik solgt næsten en million hotelværelser. Der var yderligere omkring to millioner gæster til møde og konferencer på kædens hoteller. Omsætningen for sidste år er endnu ikke gjort op, men den forventes næppe lavere end i 2016, hvor kæden omsatte for over 1,1 milliarder kroner.

Relaterede artikler:

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Hotelkæde solgte en million hotelværelser

Flere hoteller på vej blandt Danmarks største

x

Læs Også

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.

Tabte 750 kroner i timen på Skovshoved Hotel

Ivan Nadelmann har afhændet Skovshoved Hotels restaurant til Hereford-kædens Lars Damgaard, som i fremtiden skal få hotellets problembarn til at svinge rundt.

Hotel får udvidelsesplaner godkendt

Kommune vil ændre sin lokalplan så Comwell kan gøre nuværende hotel større. Samlet har hotelkæden over 700 nye værelser på vej fordelt på tre projekter.