Katia K. Østergaard stopper som administrerende direktør for HORESTA med udgangen af denne måned. Også brancheforeningens bestyrelsesformand, Jens Zimmer Christensen, har meddelt, at han forlader sin post til maj. Arkivfoto: HORESTA.

Katia Østergaard stopper hos HORESTA

Uden nyt job på hånden forlader Katia Østergaard med udgangen af denne måned stillingen som administrerende direktør hos HORESTA. Brancheforeningen søger også ny bestyrelsesformand.

Katia Knipschildt Østergaard Neumann stopper med udgangen af april som administrerende direktør i HORESTA, som hun har stået i spidsen for de seneste 11 år. Efter mere end 25 aktive år som direktør i dansk erhvervsliv ønsker hun nu i en periode at bruge mere tid med familien, oplyser HORESTA i en pressemeddelelse.

Fra 1. maj er HORESTAs juridiske direktør, Pia Voss, konstitueret som administrerende direktør. Foto: HORESTA.

HORESTA går nu i gang med at finde en ny administrerende direktør. Fra 1. maj vil juridisk direktør Pia Voss være konstitueret i stillingen.

”Det har ikke været nogen let beslutning. Jeg forlader et absolut topjob i en fantastisk branche. Men nu har jeg brug for at hellige mig min familie i en periode,” siger 51-årige Katia K. Østergaard, der ved årsskiftet vendte tilbage fra sygeorlov, og fortsætter:

”Jeg går med et smil på læben. Stolt af det danske hotel-, restaurant- og turisterhverv og stolt af de resultater, mit team og jeg i HORESTA har været med til at udrette for erhvervet de seneste 11 år – hvor ikke mindst de seneste 14 måneder, har udfordret vores branche i ekstrem grad.”

Også formanden stopper
I slutningen af sidste måned meddelte HORESTAs bestyrelsesformand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, at han efter snart 12 år som formand for HORESTA trækker sig ved brancheforeningens repræsentantskabsmøde til maj.

I pressemeddelelsen fra HORESTA siger Jens Zimmer Christensen: ”Jeg er rigtig ked af, at Katia har meddelt mig, at hun stopper. Det sagt, har jeg forståelse og respekt for hendes beslutning. Katia er en stærk repræsentant for det danske turist- og oplevelseserhverv og som sådan har hun vedholdende kæmpet branchens sag.

Det har været en fornøjelse og styrke for vores organisation og medlemmer at arbejde med Katia som vores administrerende direktør. Fra mig personligt og på vegne af hele bestyrelsen skal der lyde en uforbeholden tak til Katia for hendes utrættelige indsats, hvor hun dygtigt og engageret har repræsenteret vores branche og medlemsvirksomheders interesser. Den indsats er, og har været, uvurderlig,” siger Jens Zimmer Christensen, formand i HORESTA.

Når Katia Østergaard Neumann stopper i HORESTA, har hun ikke noget nyt job på hånden. Den kommende tid skal gå med at være mere sammen med familien, hedder det i pressemeddelelsen.

”Tiden er kommet til, at jeg vil prioritere mine private interesser i et andet omfang end mit nuværende job rummer mulighed for. Jeg vil nu tillade mig selv god tid til at stoppe op og reflektere over, hvad det næste kapitel i min professionelle karriere skal indeholde,” siger Katia Østergaard Neumann.

Fra Dansk Erhverv til HORESTA
Katia Østergaard er cand. jur. fra Københavns Universitet og er senere også blevet advokat. Hun voksede delvist op mod hotelbranchen. Hendes forældre havde chefposter i Hotel Hvide Hus-kæden og arbejdede på flere af kædens daværende hoteller flere steder i landet.

Under jurastudierne specialiserede hun sig i arbejdsret og fik studiejob hos Horestas forgænger: HOREFA (Arbejdsgiverforeningen for Hoteller og Restauranter). HORESTA, der opstod i 1995, er en forkortelse for hotel-, restaurant- og turisterhvervets arbejdsgiverforening). Alene på hotelsiden har Horesta omkring 400 medlemmer.

Efter eksamen blev Katia Østergaard kontorchef og siden afdelingschef i Horesta. Herfra gik turen til job som nordisk personaledirektør hos i Hilton International Nordic Region.

Men det blev kortvarigt, for hun blev headhuntet for at blive direktør for det daværende HTS (Handel, Transport og Service), der senere blev til Dansk Erhverv, landets næststørste erhvervsorganisation efter Dansk Industri. En opgave var at fusionere HTS, Det danske Handelskammer og Horesta, hvilket skete i 2002.

I 2010 kom Katia Østergaards skifte til jobbet som administrerende direktør i Horesta. Horesta og Dansk Erhverv brød samarbejdet i 2011 – året efter Katia K. Østergaard var skiftet fra Dansk Erhverv til Horesta.

Relaterede artikler:

HORESTA skal have ny formand

”Jeg troede jeg var færdig med branchepolitik”

Allan Agerholm forlader HORESTA’s bestyrelse

I kø for at sige til lykke til Horestas direktør

Horestas adm. direktør fejrer sine første 50 år