Lone Andersen sidst i maj ved Ejvind Olesens farvelreception i København på Hotel Phoenix. Foto: Preben Pathuel.

Kendt dansk rejsebureauprofil er død

Lone M. Andersen, tidligere medarbejder i erhvervsrejsebureauet BCD Travel, tabte lørdag sin tapre kamp mod cancer. Stand Bys forhenværende redaktør, Ejvind Olesen, skriver mindeord. Hun bisættes fredag den 16. august klokken 13 fra Bellahøj Kirke.

Af Ejvind Olesen

En af de dygtigste, mest veluddannede og erfarne i den danske rejsebranche er ikke mere.

Lørdag døde 62-årige Lone Marianne Andersen efter knap fire års svær cancersygdom. Noget hun tog med et ukueligt mod og vilje til at fortsætte livet for sin familie, mange kolleger og venner. Også efter, at hun for et par år siden på grund af sygdommen var nødt til fratræde sit job som international manager for Meeting og Events Gruppen i BCD Travel.

Der kunne skrives mange og lange beretninger om denne ildsjæl i rejsebranchen. Altid parat til at tackle enhver konfliktsituation. Fra dengang det drejede sig om at finde rundt i indviklede togplaner fra Deutsche Bahn og DSB (hvor hun var uddannet) til internationale ruter i luftfartens verden døgnet rundt.

Hun ville simpelthen ikke give op. Kunderne skulle ikke komme til hendes afdeling uden at få løst deres problemer. Og hun var på 24-7. Det kunne godt være en belastning for familien, men de lærte hurtigt, at sådan var det bare.

Samarbejde om krydstogtrejser
For mit vedkommende lærte jeg især Lone at kende gennem vort samarbejde om krydstogtrejser. Først for Berlingske Tidendes læsere, senere i et samarbejde med Diners Club. Fælles var vort formål, at skabe oplevelser for deltagerne, som man ikke kun få andre steder.

To gange om året rejste vi siden årtusindskiftet ud med grupper fra 30-40 deltagere og op til 3-400, når der var flest.

Og Lone – og hendes mand, Ib – som en af vores hjælpere, var simpelthen de bedste guider, man kunne tænke sig, hvilket hundredvis af læsere har bekræftet gennem årene. De var garanter for den gode oplevelse og accepterede ikke et nej for et nej, uanset fra hvilket flyselskab eller krydstogtrederi det kom.

Hun gav aldrig op
Den tilbagelænede indstilling til et rejsearrangement kendte Lone Ikke. Hun gav aldrig op før det hele fungerede. Sådan var det også, når BCD Travels kunde var kongehuset eller regeringen og store erhvervsdelegationer, som det var gennem hendes afdeling i flere år.

Da hun gik ind i krydstogtbranchen via vort samarbejde, åbnede der sig en helt ny verden for hende, men også for vore rejsedeltagere af hvilke mange var i en alder, hvor de teknologiske muligheder på nettet ikke var noget vidundermiddel.

”Bare kom til os og få hjælp,” sagde Lone. ”Hvorfor skulle man ellers bruge et rejsebureau?” Noget som i dag kunne være en god læresætning for mange af hendes yngre kolleger.

Du vil blive savnet, Lone. Af os alle sammen. Alt for tidligt forlod du os.

Relaterede artikler:

Dødsfald i den danske rejsebranche

Dødsfald i dansk luftfart

Dødsfald i den danske rejsebranche