Torben Andersen begynder i år sin tilbagetrækning som pressechef for Spies og Thomas Cook Airlines.

Kendt informationschef trapper ned

I dag runder informationschef for Spies og Thomas Cook Airlines, Torben Andersen, de 65 år – og bruger anledningen til at begynde klaringen for sine afløsere.

En af de mest kendte og synlige informationschefer i den danske rejsebranche er nu officielt begyndt at forberede sit otium. Torben Andersen, der i dag fylder 65 år, vil det næste års tid gradvist trække sig som presseansvarlig for Spies, Danmarks suverænt største charterrejsebureau, og dets familiemedlem i Thomas Cook-gruppen, Thomas Cook Airlines Scandinavia, Nordens største charterflyselskab.

”Jeg har talt med ledelsen hos Spies og Thomas Cook Airlines om dette i nogle måneder, hvordan det skal arrangeres. I første omgang trapper jeg ned hos Thomas Cook Airlines og efterfølgende hos Spies, men jeg fortsætter med mine opgaver til næste forår. Der kan måske blive nogle ad hoc-opgaver for begge i fremtiden,” siger Torben Andersen til standby.dk

I kraft af sine positioner som største charterrejsebureau i Danmark og Thomas Cook Airlines som Nordens største charterflyselskab, får Spies og flyselskabet, der har nordisk hovedkvarter i Københavns Lufthavn, megen omtale. Men megen af pressedækningen af de to enheder skyldes i høj grad også Torben Andersen, hvis nærmest uendelig kreativitet gennem årene gang på gang har givet presseomtale af Spies og Thomas Cook Airlines. Opgørelser fra det mediebureau, Spies bruger, viser i hvert fald, at Spies har cirka halvdelen af presseomtalen i Danmark af den danske charterbranche – reelt dobbelt så meget som de to næststørste spillere i branchen, TUI og Bravo Tours.

Afløses af to
Torben Andersen forventes afløst af en pressemedarbejder hos såvel Thomas Cook Airlines som hos Spies. Søgningen efter hans afløsere begynder snart.

Hvad fremtiden skal bringe for Torben Andersen, når han om et år er helt stoppet hos Spies og Thomas Cook Airlines, ved han endnu ikke. Sammen med sin hustru gennem over 40 år, Lisbeth, der næste år stopper som skolelærer i Nivå, har parret i over 20 år boet i Dragør. ”Jeg er meget interesseret i det lokale her i Dragør, så måske kan jeg lave pressemeddelelser for firmaer i Dragør,” siger Torben Andersen. Han fik for nogle år siden prisen som Årets Informationschef, kåret af 91 journalister, der fandt Torben Andersen bedst på grund af hans tilgængelighed, synlighed og at han altid er klar med en kommentar.

Nu skal søgningen efter Torben Andersens afløsere i gang. I løbet af foråret vil hans afløser i flyselskabet Thomas Cook Airlines blive fundet. Når vedkommende er sat ind i jobbet, rykker Torben Andersen rent fysisk fra flyselskabets kontorer i Dragør og til Spies’ danske hovedkvarter tæt på indkøbscentret Fields i København. Sidst på sommeren forventer Spies at have fundet en afløser for Torben Andersen, som så vil hjælpe vedkommende med at komme godt i gang og sørge for blandt andet en introduktion til de medier, som beskæftiger sig med rejsestoffet. Efter årsskiftet vil Torben Andersen i en periode stå til rådighed for diverse konsulent- og specialopgaver.

Flyproblemer gav nyt job
Torben Andersen, der er uddannet journalist på Middelfart Venstreblad, blev hentet til daværende Premiair (forgængeren for Thomas Cook Airlines) fra Star Tour (i dag TUI) i 1997, hvor Premiair havde stærk negativ pressedækning i hele Norden, ikke mindst som følge af mange problemer med en genstridig DC10’er, kaldet Oscar. Inden da var han i en 10-årig periode informationschef for daværende Sterling Airways og charterrejsebureauet Tjæreborg Rejser (der siden blev købt af Spies).

”Men vi fik rettet op på Premiairs image – og havde den glæde af flyselskabet i 2002 for første gang vandt årets Danish Travel Award som bedste charterflyselskab,” siger Torben Andersen til standby.dk og tilføjer, at han navnlig har Thailands største ø, Phuket, og Mallorca som sine favoritrejsemål. Han har gennem årene været over 50 gange i Thailand. Nord for Phuket støtter Thomas Cook Airlines og Spies en skole for thailandske børn, der her blandt andet får lært godt engelsk, så de får større chancer for at få job i turistbranchen. For at hjælpe med bedre engelsk-undervisning har flere engelsklærere fra den skole, hvor Torben Andersens hustru Lisbeth underviser, gennem årene undervist på den thailandske skole. Støtten til skolen har blandt andet betydet opførelse af et bibliotek samt hjælp med IT-udstyr.

”Når jeg om et års tid stopper hos Thomas Cook Airlines og Spies glæder jeg mig mest af alt til at kunne slukke mobiltelefonen, der har været tændt og inden for rækkevidde 24/7/365 i op mod 35 år. Til den tid er det slut med at blive vækket tidligt om morgenen af for eksempel en Spies-gæst, der havde fundet mit mobilnummer og gerne lige vil vide hvornår in-checkningen til Mallorca-flyet åbner – og fra hvilken pult. Mest af alt kommer jeg til at savne kollegerne, miljøet og den fine virksomhedskultur og -spirit, der så flot har overlevet alle udfordringer,” siger Torben Andersen og tilføjer:

”Nu vil jeg nyde det næste års tid, hvor jeg vil gøre mit til, at mine afløsere får en god start i luftens bedste charterflyselskab og hos Danmarks bedste og mest succesrige rejsearrangør.”

 

Relaterede artikler:

Spies sælger 63 rejser i timen

Thomas Cook Airlines lander ny flyvechef

Spies med nye koncepthoteller