Foto: First Hotels.

Kendt københavner-hotel får ny direktør

First Hotel Kong Frederik ved Rådhuspladsen har igen en hoteldirektør – hentet tilbage til den norske hotelkæde fra konkurrent. Ambitionen er, at hotellet skal være et af byens førende.

44-årige Kenneth Pedersen tiltræder i morgen, 1. november, som direktør på det ikoniske 4-stjernede københavnske hotel First Hotel Kong Frederik, der med sine 110 værelser er det mindste af den norske hotelkædes tre hoteller i København.

Kenneth Pedersen er fra i morgen, 1. november, ny general manager på First Hotel Kong Frederik i København. Foto: First Hotels.

Hotellet ved Rådhuspladsen har siden maj 2016 været uden en egentlig hoteldirektør, da svenske Henric Carlsson vendte hjem til Malmø. Her har han siden været general manager for First Hotel Jörgen Kock i Malmø. Efter Henric Carlsson stoppede, har Kong Frederik været ledet af en hotelchef, der dog tidligere i år gik på barsel.

Kenneth Pedersen, den nye direktør på First Hotel Kong Frederik, har solid erfaring fra hotel- og restaurantbranchen, oplyser hotelkæden. Selv siger han i pressemeddelelsen fra First Hotels:

”Jeg har de seneste mange år arbejdet meget i specialistroller, og har savnet at kunne bruge hele min erfaring fra eventsalg, drift, F&B (food and beverage) og ledelse. Jeg er derfor glad for at komme tilbage til First Hotels og ikke mindst teamet på First Hotel Kong Fredrik. Jeg elsker den gode service og at være med til at skabe gode oplevelser for gæster.”

Kenneth Pedersen har erfaring fra Hotel d’Angleterre og været F&B Chef på det tidligere Neptun hotel i København (i dag Hotel Skt. Annæ). Senere i karrieren har han været med på pre-opening af Hilton Copenhagen Airport, underdirektør på restaurant The Paul i Tivoli, faglærer på Hotel- og Restaurantskolen og salgschef på First Hotel Copenhagen (der siden blev overtaget af Scandic og i dag hedder Scandic Sluseholmen i Københavns sydhavn.)

Kenneth Pedersen seneste stilling var for Scandic Kødbyen i København, hvor han arbejdede med pre-opening af hotellet, der åbnede sidste måned.

Hotel Kong Frederiks nye direktør er uddannet i ledelse og organisation fra CPH West og erhvervsakademiet i Nordsjælland.

Skal atter være et ledende hotel i København
Bente Brydegaard Johansen, First Hotels’ regionsdirektør for København, siger: ”Jeg er glad for at ønske Kenneth velkommen tilbage til First Hotels. Vi har tidligere arbejdet sammen, og hans kvalifikationer og indstilling vil hjælpe med at sætte First Hotel Kong Frederik tilbage hvor det virkelig hører hjemme; som et af de ledende hoteller i København.”

Mens Hotel Kong Frederik har de nævnte 110 værelser, har de to andre First Hotels i København, First Hotel 27 i alt 200 værelser, mens First Hotel Mayfair i København råder over 203. First har syv hoteller i Danmark, de fire andre er i Aalborg, Kolding, Odense og Aarhus.

Til STANDBY.dk siger Bente Brydegaard Johansen: ”Generelt har vores tre First Hotels i København det rigtig godt. Der kommer mange nye hoteller og dermed hotelværelser i København, men indtil videre har vi ikke kunne mærke det.”

De tre First Hotels i København har 50 direkte ansatte, hertil kommer blandt andet housekeeping – Bente Brydegaard Johansen forventer, at de tre hoteller i København i år kommer op på at have haft cirka 230.000 hotelgæster. ”Vi ser lyst på næste år og forventer ingen nedgang,” siger regionsdirektøren.

Lenin og ”Hærværk”
Vladimir Lenin, grundlæggeren af det kommunistiske Sovjetunionen, var inden han blev leder af Sovjetunionen to gange i København, i 1907 og 1910.

Ifølge First Hotels spiste Lenin flere gange forloren skildpadde på det nuværende Hotel Kong Frederik, der dengang havde et andet navn.

Og, også ifølge First Hotels, fandt den danske forfatter Tom Kristensen delvis inspiration til sin berømte roman ”Hærværk” under besøg på Hotel Kong Frederiks forgænger.

Relaterede artikler:

Norsk hotelkæde fusionerer med Marriott-partner

Luksushotel klar med ny direktør

Nyt topjob til dansk hotelprofil

Farvel til kendt hotelchef i stor hotelkæde