Logoet der opfordrer besøgende turister til at spare på vandet i den sydportugisiske Algarve-region.

Kendt rejsemål beder turisterne spare på vandet

Algarve-kysten i det sydlige Portugal, ét af danskernes mest besøgte rejsemål i landet, har iværksat kampagne for at få turisterne til at reducere vandforbruget. ”Beskyt fremtiden,” lyder det.

Det nationale portugisiske turistråd, Visit Portugal har søsat en bæredygtighedskampagne, der opfordrer blandt andet besøgende turister til at reducere deres vandforbrug.

Kampagnens slogan spiller på ordene ”futurist” og ”turist”, nemlig: ”Be a Futourist; Save Water.” Kampagnen retter sig navnlig mod turister i Algarve-regionen og går efter turister fra områdets største udenlandske markeder: Storbritannien, Spanien, Tyskland og Frankrig.

Turistrådet skriver, ifølge Travel Weekly, på sin hjemmeside: ”En samvittighedsfuld og ansvarlig turist kan spare op mod 235 liter vand om dagen. Det kan blandt andet ske ved at tage kortere brusebade, slukke for vandet mens man indsæber sig, mens man børster tænder og så videre.”

Turisterne kan og gå efter at bo på hoteller og andre overnatningssteder der bruger moderne vandbesparende teknologi og genbruger vand, hedder det.

Kampagnen fortsætter med begrebet ”futourism,” der skal mobilisere alle i turismeerhvervet, herunder turisterne, om at være en del af løsningen på den globale udfordring med mangel på vand.

En af danskernes rejsefavoritter
Ankomsttallene for sidste år er endnu ikke kommet, men sidste efterår anslog Stig Sommerfeldt Kaspersen, nordisk chef for Portugals turistråd, Turismo de Portugal, over for Standby.dk, at hele Portugal i 2023 ville komme op på omkring 635.000 danske overnatninger; en stigning på 10 procent i forhold til 2022.

Madeira, Lissabon, Algarve, Porto og Azorerne er de fem destinationer i Portugal, danskerne primært besøger. Samlet har de 95 procent af alle danske overnatninger – 31 procent til Madeira, 25 procent til hovedstaden Lissabon, 17 procent til Algarve-kysten, 12 procent til Nordportugal med blandt andet Porto, landets næststørste by, samt 10 procent til øgruppen Azorerne, blev det oplyst.

Den officielle portugisiske overnatningsstatistik registrerer kun overnatninger på hoteller af en bestemt størrelse og standard. Så tallet er reelt meget højere.

 

Relaterede artikler:

Ny flyrute fra Danmark til Madeira

Danskerne rejser upåvirket af klimaforandringer

Portugal forbyder køb af boliger til Airbnb-udlejning