Waldorf Astoria. Arkivfoto.

Kina tager kontrol over Waldorf Astoria

Den kinesiske regering har taget kontrol over forsikringsselskabet Anbang, der er kendt for milliardinvesteringer i blandt andet USA. Regeringen fører retssag mod selskabets formand.

Kinas reguleringskommission for forsikringsselskaber oplyser, at man har taget kontrol over Anbang Forsikring i et år. Det kinesiske selskab er i Vesten mest kendt for sine ambitiøse forsøg på opkøb af hotelkæder og for at være ejer af New Yorks ikoniske Waldorf Astoria Hotel, der blev købt for 1,95 milliarder dollars. Selskabet har også afgivet bud i milliardstørrelsen på 14 milliarder dollars for Starwood hotelkæden – dog uden held, skriver CNN.

Ifølge udtalelser fra China Insurance Regulatory Commission er Anbangs bestyrelsesformand Wu Xiaohui fjernet fra sin post og bliver nu retsforfulgt for ’økonomisk kriminalitet’.

Wu blev anholdt i juni
Anklagemyndigheden i Shanghai oplyser, at Wu er sigtet for svindel med fundraising og ulovligt brug af selskabets værdier.

Anklagerne mod selskabet kommer efter undersøgelser, der har været i gang siden juni, da Wu blev anholdt af myndighederne. Anbang har ikke ønsket at kommentere sagen.

Ifølge reguleringskommissionen fungerer forsikringsselskabet stabilt og vil fortsætte som privat forsikringsselskab. Indgrebet fra statens side er midlertidig og skal blot beskytte forbrugernes interesser.

Voldsom udvikling
Forsikringsselskabet blev startet i 2004 som et lokalt bilforsikringsselskab, men voksede lynhurtigt og blev snart en global forsikringsgigant. De seneste år har selskabet overtaget blandt andet livsforsikringsselskaber i Holland og Sydkorea, en bank i Belgien samt en række luksushoteller – herunder altså Waldorf Astoria – et af de fineste New York hoteller.

Reguleringskommissionen vil nu prøve at afhænde nogle af de virksomheder, som Anbang har købt.

Ifølge direktør Brock Silvers fra investeringsselskabet Kaiyuan Capital i Shanghai blev flere af Anbangs aggressive opkøb finansieret ved at sælge forsikringer med meget høje dækningsgrader til kunderne og ikke gennem banklån eller aktiemarkedet. Det efterlader de kinesiske forsikringstagere i alvorlig risiko, hvis Anbang skulle løbe ind i problemer med nogle af sine investeringer, og det kan den kinesiske regering ikke acceptere.

 

Relaterede artikler:

Berømte Waldorf Astoria sløjfer 1.000 værelser

Hilton sælger Waldorf Astoria

Kinesere vil købe stor hotelkæde