Den tidligere portugisiske koloni, Macao, blev i 1999 returneret til Kina. Macao er på størrelse med danske Samsø - der bor bare 175 gange så mange i Macao. Macao Government Tourism Office.

Kinesisk enklave vil være synlig i Norden

Macao, den tidligere portugisiske koloni i Kina, får turisme-repræsentation i Norden. Macao er en af verdens største spillebyer, den er på størrelse med Samsø – men har 175 gange så mange indbyggere.

Macao Government Tourism Office vil tiltrække flere nordiske besøgende til destinationen 60 km vest for Hong Kong. Macao var indtil 1999 en portugisisk koloni og er primært kendt som en af verdens største spillebyer med blandt andet et utal af kasinoer.

Turistmyndighederne i Macao har nu indgået kontrakt om at få vist flaget i Norden via det skandinaviske PR- og repræsentationsbureauet Related, der også får ansvar for turistrådet i Macaos PR-, trade- og marketingaktiviteter på det nordiske marked, oplyser Related.‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Macao fylder beskedne 115 kvadratkilometer, næsten det samme som Samsø. Men mens der på Samsø er overskuelige cirka 3.700 indbyggere, er der lidt flere på Macao – nemlig over 650.000!

Macao ligger ved Pearl River-deltaet sammen med blandt andet Hong Kong, Guangzhou, Shenzhen og Zhuhai.

Uklart antal nordiske besøgende
Turistrådet i Macaos beslutning om at vise sig på det nordiske marked sker på baggrund af et omfattende research-projekt, som Related gennemførte for turistrådet i august og september. Det indeholdt blandt andet interviews i en større nordisk spørgeskemaundersøgelse med 4.000 deltagere.

Herefter var Relateds direktør, Henrik Koch, i starten af oktober i Macao for at præsentere undersøgelsens resultater og en strategi for det nordiske marked.

Samarbejdet med Related involverer PR-, influencer-, trade- og marketing-aktiviteter – herunder presseture, pressemeddelelser samt møder og samarbejder med turoperatører og rejsebureauer.

Related har ingen tilgængelige officielt bekræftede tal fra Macao Government Tourism Office om, hvor mange nordiske ankomster der sidste år var i Macao, hvor mange der forventes i år, men, oplyser bureauet til STANDBY.dk, målet med Relateds indsats er blandt andet at øge antallet af nordiske ankomster med 10-20 procent allerede næste år.

19 Michelin-restauranter
”Macao har rigtig meget af det, de nordiske turister efterspørger: Spændende kultur, en fascinerende historie, forskelligartede oplevelser og fantastiske spisesteder med for eksempel 19 Michelin-restauranter,” siger Related-direktør Henrik Koch og tilføjer:

”Og med den nye direkte SAS-rute fra København til Hong Kong ser vi stort potentiale for Macao på det nordiske marked – enten som add-on til en storbyferie til Hongkong eller som stop-over på en længere rejse til Australien, New Zealand eller andre steder i Asien.”

SAS flyver fem gange om ugen fra København til Hong Kong; fra den tidligere britiske kronkoloni kan der på en times tid sejles over Pearl-floden til Macao – eller køres køre via verdens længste ”havbro.” Den er 55 kilometer lang og blev indviet i slutningen af sidste måned.

Relaterede artikler:

SAS fejrede ny rute til Hong Kong

PR-bureau åbner niche med fokus på salg

Asien har flest af verdens største passagerruter