Millionbyen Wuhan ligger ved Yangtze-floden. Wikipediafoto: ZhengZhou.

Kinesisk millionby slås igen med coronavirus

Wuhan, hvor coronavirussen opstod i slutningen af 2019, er ramt af et udbrud af deltavarianten. Myndighederne har indstillet flytrafik og togruter til millionbyen og vil masseteste indbyggerne.

Udbruddet af deltavarianten i Wuhan er ifølge blandt andet BBC og den amerikanske TV-station NBC det største, Kina har oplevet siden coronavirussen opstod i Wuhan og spredte sig til resten af verden i starten af sidste år. Wuhan har ikke meldt om større udbrud af coronavirussen siden maj sidste år.

Ifølge Kinas Nationale Sundhedskommission er der de seneste to uger i alt fundet mere end 360 tilfælde i Kina.

Kina har heller ikke kunnet fjerne coronavirussen, men har som andre lande søgt at holde den i skak med massevaccinationer, nedlukninger af smittede områder, massetest af mulige smittede og isoleringer af smittede.

Deltavarianten har foreløbig bredt sig til over 35 storbyer i 17 af Kinas 33 provinser og regioner. Wuhan, der har 11 millioner indbyggere, er hovedstad i Hubei-provinsen, og her skal alle indbyggere nu testes for at finde smittede med deltavarianten, skriver nyhedsbureauerne.

Også i Beijing og Shanghai
Flere steder i Kina er der lukket indenrigsflyruter og en række langedistance togruter i de berørte områder og mellem de provinser med større smitteudbrud. Alt sammen for at holde smittespredningen nede.

Også Jiangsu-provinsen er hårdt ramt, hvor deltavarianten først blev konstateret i lufthavnen i millionbyen Nanjing. Også i Nanjing er der som en konsekvens iværksat omfattende testinitiativer af byens over ni millioner indbyggere.

Deltavarianten findes blandt andet også i hovedstaden Beijing, der i starten af næste år skal være vært for Vinter-OL, og i Kinas største by, Shanghai.

Hvis de officielle kinesiske tal om antal smittede og døde som følge af coronakrisen står til troende, så har der siden det første coronatilfælde blev konstateret i Wuhan omkring årsskiftet 2019/2020, kun været lidt over 105.000 smittetilfælde og 4.848 dødsfald i Kina som følge af coronavirussen. Kina har cirka 1,4 milliarder indbyggere.

Relaterede artikler:

Canada genåbner for færdigvaccinerede turister

Ny analyse af første turismeår under coronakrisen

”Har jeg indflydelse? Det tror jeg nok jeg har”

Coronakrisen fjernede næsten hele omsætningen