Udsnit af Hong Kong by night. Wikipedia-foto: Temppic.

Klar med 500.000 gratis flybilletter

For at støtte lokale flyselskaber, købte myndighederne i Hong Kong under coronakrisen en halv million flybilletter. Efter man har fjernet corona-restriktioner, skal billetterne bruges fra næste år.

For at pumpe penge i lokalbaserede flyselskaber som Cathay Pacific, købte luftfartsmyndighederne i kinesisk-kontrollerede Hong Kong i starten og under coronakrisen 500.000 flybilletter for cirka to milliarder danske kroner.

Nu har den tidligere britiske kronkoloni, der før coronakrisen var et populært rejsemål med 56 millioner udenlandske turister i 2019, året før krisen, fjernet nogle af sine sidste, skrappe restriktioner. I år har Hong Kong i årets første otte måneder blot registreret 184.000 udenlandske ankomster – forretningsfolk og turister.

Da restriktionerne var værst, skulle ankommende til Hong Kong under coronakrisen for egen regning isolere sig tre uger på et hotelværelse – senest har kravet været tre dage.

Men nu er også det krav fjernet, og Hong Kong håber igen at tiltrække lukrative udenlandske turister til at hjælpe områdets turistindustri. Det skriver BBC.

Hong Kong kræver heller ikke, at flyrejsende til Hong Kong skal fremvise en negativ coronatest før de rejser mod Hong Kong.

De lempede restriktioner gav et boom efter flybilletter fra borgere i Hong Kong, der heller ikke har kunne forlade området under coronakrisen. Mange vil gerne permanent væk fra Hong Kong, der styres med hård hånd af de kinesiske myndigheder, skriver BBC.

Kampagner fra næste år
Hér kommer de 500.000 flybilletter i spil, skriver blandt andet BBC. Men hvordan og til hvem, billetterne skal uddeles, er endnu ikke besluttet.

Dane Cheng, direktør for Hong Kong Tourism Board, siger til BBC, at Hong Kongs luftfartsmyndigheder vil samarbejde med de lokale flyselskaber i Hong Kong om, hvordan de gratis flybilletter skal distribueres.

Det vil ske via kampagner fra næste år i massemedier både i og udenfor Hong Kong.

Prudence Lai, senioranalytiker i researchvirksomheden Euromonitor International, siger til BBC, at hun forventer at det kommende tilbud om gratis flybilletter vil booste Hong Kongs tilbagekomst som et populært rejsemål.

”Men det kommer også an på, hvornår turister fra selve Kina får lov til igen at rejse til for eksempel Hong Kong, da de udgør over halvdelen af Hong Kongs turiststrøm og forbrug i turismesektoren,” siger hun.

 

Relaterede artikler:

Genopretning tager fart i det asiatiske hotelmarked

Tidligst kinesiske turister i foråret 2023

Brancheprofil salgschef for nyt flyselskab i Danmark