Tegning af det kommende tredje Wakeup-hotel i København. Illustration: Arp-Hansen Hotel Group.

Klar til åbning af årets største hotel i København

31. oktober åbner det største hotel i år i Danmark. Det sker når københavnske Arp-Hansen Hotel Group får sit tredje Wakeup-hotel med 585 værelser. Ledergruppen er netop kommet på plads.

Med sine 585 ens værelser, alle med blandt andet aircondition, bliver Wakeup III overfor Copenhagen Marriott det største hotel, der åbnes i Danmark i år. Det bliver hotelgruppen Arp-Hansens tredje 2-stjernede Wakeup-hotel i København; Arp-Hansen er den største hotelgruppe i København med over 20 procent af værelserne i hovedstaden.

Det første Wakeup åbnede i 2009 ved Tivoli Hotel & Congress Center, der også hører under Arp-Hansen, det andet fulgte i 2014 i Borgergade ved Kongens Nytorv – ligesom Arp-Hansen sidste år i Aarhus åbnede sit første hotel uden København, også et Wakeup.

Lars Pallisgaard var direktør for åbningen af det første og det andet Wakeup-hotel i København ligesom han står i spidsen for det hotel, der åbner 31. oktober. PR-foto fra Arp-Hansen Hotel Group.

51-årige Lars Pallisgaard, der kom til Arp-Hansen i 2001, har været direktør i forbindelse med åbningerne af de to første københavnske Wakeup-hoteller og står også i spidsen for Wakeup III, hvis officielle adresse er på Bernstorffsgade.

”Vi har netop åbnet for bookinger af hotellet i Bernstorffsgade via Arp-Hansens egen hjemmeside – snart kan det også bookes i reservationssystemerne,” siger Lars Pallisgaard til STANDBY.dk

Halvdelen af værelser klar til åbningen
Wakeup III er i en allerede eksisterende bygning og håndværkerne arbejder i denne tid med at færdiggøre det nye hotel. Omkring halvdelen af værelserne er klar til åbningen 31. oktober – de sidste er færdige i starten af næste år.

Med sine 585 værelser bliver Wakeup III det femtestørste hotel i København. Det største er AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center med 812 værelser.

”Hotellets stil er smart minimalisme, alle værelserne er på 12 kvadratmeter, nogle har dog døre mellem sig til for eksempel familier,” siger Lars Pallisgaard og fortsætter:

”Der er efterspørgsel på den niche, vi har med 2-stjernede Wakeup – det er kvalitet til lavpris. Det passer godt med stigningen af antallet af lavprisruter til Københavns Lufthavn – og samtidig er mange af de hoteller, der åbner i København i disse år, på det 4-stjernede niveau.”

Gæsterne på Wakeup III får blandt andet en flot udsigt fra morgenmadsrestauranten på 10. etage.

40 nye arbejdspladser
Det kommende Wakeup III-hotel får 40 medarbejdere, mens rengøringen klares af en ekstern leverandør.

Lars Pallisgaard har sin ledergruppe på plads til det nye hotel, to er fra Arp-Hansens egne rækker, mens den sidste kommer udefra. ”De er alle stigende stjerner,” siger han.

Bygningen med Wakeup III-hotellet i Bernstorffsgade i det indre København, der åbner sidst i oktober. Foto: Lars Pallisgaard.

Bookingchef for Wakeup III bliver 29-årig Victoria Borrit-Hansen, der kommer fra job som bookingkoordinator på det første Wakeup-hotel ved Tivoli Hotel & Congress Center.

40-årige Lennart Theilgaard bliver receptionschef, hentet fra stilling som supervisor i receptionen på Arp-Hansen-hotellet Copenhagen Island overfor Tivoli Hotel & Congress Center.

33-årige Lærke Salling, der er uddannet kok, bliver restaurantchef på Wakeup III – hun kommer fra job som assistant banquet manager på 5-stjernede Hotel d’Angleterre. Udover at have ansvaret for buffeten i Wakeup III’s morgenmadsrestaurant, der kommer til at koste 120 kroner, har hun også cafeen og baren i hotellets lobbyområde som sit ansvarsområde.

1.900 Wakeup-værelser
Arp-Hansen har stor vækst på sine snart tre Wakeup-hoteller i København. Det første og i dag største Wakeup med 510 værelser ligger ved Tivoli Hotel & Congress Center.

Wakeup II i Borgergade har i dag 498 værelser, men skal udvides med 270 værelser, så det i 2020 kommer op på 768. Og med Wakeup III og dets 585 værelser, vil Wakeup-værelserne samlet udgøre cirka 40 procent af Arp-Hansens samlede antal hotelværelser.

Ved udgangen af sidste år havde Arp-Hansen 12 hoteller, her af syv med fire stjerner, og samlet 3.768 værelser, 22 procent af den samlede hotelkapacitet i København.

Relaterede artikler:

8.500 nye hotelværelser på vej til København

Nyt rekordår for Københavns største hotelgruppe

Hotel udvides til et af Københavns største