Budgethotellet HHE Express, der åbner i Nuuk sidst på måneden, har 108 værelser med smuk udsigt over den grønlandske natur. PR-foto.

Klar til åbning af Grønlands første budgethotel

Budgethotellet HHE Express i Nuuk med 108 værelser har stået klar siden april, men coronakrisen har flere gange udsat åbningen. Den er nu sat til den 28. august. Hotelchefen er hentet i Danmark.

Bag HHE (Hotel Hans Egede) Express i den grønlandske hovedstad står Helge Tang og Carl Juhl. De to hotelejere driver også Hotel Hans Egede i Nuuk, et firestjernet hotel med et femstjernet konferencecenter.

”Vi er klar til at tage imod gæster fra ind- og udland,” siger hotelejer Helge Tang, der understreger, at man har lagt mange kræfter i det bedst mulige sikkerhedsniveau i forhold til Covid-19. ”Vi sørger for, at det er sikkert for både gæster og personale, når man besøger vores hoteller og restauranter,” siger han.

HHE Express betegnes som Grønlands første lavprishotel, konceptet er stærkt inspireret af den store københavnske hotelkæde Arp-Hansens lavpris Wake Up-hoteller i København og Aarhus.

Den samlede investering i hotellet er på over 100 millioner kroner og er ifølge en pressemeddelelse den største satsning af sin art siden 1990´erne i Nuuk. Hotellet består af tre etager med 108 værelser, reception, morgenmadsrestaurant og en cafe i dag- og aftentimerne.

HHE Express er opkaldt efter Hans Egede, den dansk-norske præst, der også kaldes Grønlands apostel på grund af hans virke som præst og missionær i Grønland.

Hotellet er tilknyttet det europæiske kvalitetskoncept Union Star, der indestår for at kvaliteten svarer til de stjerner hotellet tildeles efter hvert årlig inspektion.

Hotelchef hentet i Danmark
Birthe Stengård Frank tiltrådte i februar som chef for HHE Express. Hun kom fra stilling som chef på feriecentret Dronningens Ferieby i Grenå. Hun har tidligere også blandt andet været centerchef på østjyske Søhøjlandet samt salg- og marketingschef på Rønbjerg Feriecenter og Søhøjlandet.

I alt får HHE Express 108 værelser. HHE-koncernen har også HHE Apartments med 20 hotellejligheder samt det eksisterende firestjernede HHE-hotel med 156 hotelværelser, der er Grønlands største hotel. Samlet har koncernen med HHE Express 284 ’’hotel-enheder.’’

Best Western åbner også i Grønland
Under normale år har Grønland i nærheden af 85.000 turister, hvoraf cirka 27.000 er krydstogtsgæster. Af de 58.000 landbaserede turister er omkring halvdelen fra Danmark, Grønlands klart største marked.

Grønlands næste nye hotel åbner efter det tidligere oplyste i maj 2021 i form af Best Western Plus Hotel Ilulissat med 78 værelser i Grønlands mest besøgte turistattraktion, Ilulissat.

Ilulissat er i forvejen hjemsted for et af Grønlands største hoteller, Hotel Arctic, der ejes af Air Greenland-koncernen og som har 90 værelser og suiter.

Relaterede artikler:

Kendt turismeprofil ny direktør for Grønlands Erhverv

Corona-hjælpepakke skal redde turismen i Grønland

Nyt grønlandsk hotel ansætter direktør