Klar til Danish Travel Awards 2012

Studieværter på TV 2 Nyhederne, Johannes Langkilde og Cecilie Beck, står i aften på scenen og uddeler årets 19 Danish Travel Awards ved storstilet arrangement. Det er 17. år at Danish Travel Awards afvikles med Stand By som arrangør.

 

Omena Hotel i Colbjørnsensgade, medsponsor af Danish Travel Awards, har stadig få gratis værelser til tilmeldte til aftenen. Der kan bestilles værelser inden kl. 14 i dag ved at sende mail til: corporate@dk.omenahotels.com og bruge bookingkode: "DTA2012".

 

Vinderne af årets Danish Travel Awards findes af analyseinstituttet You Gov – der spørger sit ”Danmarks-panel”, såvel som ansatte i rejsebranchen, der modtager Stand Bys og Take Offs nyhedsbreve. Nogle kategorier afgøres kun af forbrugerne, andre af rejsebranchen, mens andre vægtes ligeligt med svar fra begge grupper.

 

De 1.400 personer i You Gov’s Danmarkspanel udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen, fordelt på alder, uddannelse, bopæl osv. You Gov frasorterer svar fra ansatte i rejsebranchen.

 

Når vinderne findes, tager You Gov hensyn til, hvor mange gange et firma nævnes – samt størrelsen af kvalitetsvurderingen. Dermed kan et firma, som nævnes færre gange, godt vinde, hvis dets kvalitetsscore ligger højt.

 

Der var i år ikke nok stemmer i You Govs Danmarkspanel til, at der med sikkerhed kunne findes en vinder i kategorien Bedste Busrejseselskab…

 

Der var også plan om en ny Stand By-pris, men et flertal i præsidiet for Danish Travel Awards fandt ikke, at de få indstillede kandidater opfyldte kriterierne.

 

Aftenens sponsorer af Danish Travel Awards, nævnt alfabetisk, er: Aviator (handlingselskabet Novia i Københavns Lufthavn), Billund Lufthavn, Expedia, Gouda Rejseforsikring, Omena Hotels, Trippus og Wallmans i Cirkusbygningen.

 

Her er årets kategorier – med sidste års vinder i parentes:

Bedste Biludlejningsselskab: (Holiday Autos)

Bedste Passagerrederi med trafik mellem udlandet og Danmark: (Color Line)

Bedste krydstogtsrederi med skibe til under 1.000 passagerer: (Silversea Cruises)

Bedste Krydstogtrederi med skibe til over 1.000 gæster: (Royal Caribbean)

Bedste Lavprisflyselskab: (Air Berlin; Air Berlin kom i år med i Oneworld-alliancen og ønsker som et full service-selskab derfor ikke at optræde i denne kategori.)

Bedste Charterflyselskab: (SAS)

Bedste indenrigsflyselskab i Danmark: (SAS)

Bedste Europæiske Flyselskab: (Swiss)

Bedste Interkontinentale flyselskab: (Emirates)

Bedste Business Class på Interkontinentale Flyvninger: (British Airways)

Bedste Rejse Website: (Momondo)

Bedste Charterrejsebureau: (Falk Lauritsen Rejser)

Bedste Ferierejsebureau: (Spies)

Bedste Forretningsrejsebureau: (CWT)

Bedste Feriehotel i Danmark: (Comwells Kellers Park Hotel)

Bedste Forretningsrejsehotel i Danmark: (First Hotel Skt. Petri)

Bedste Hotelkæde i Danmark: (Radisson Blu Hotels)

Bedste Udenlandske Turistkontor i Danmark: (Østrig)

Bedste turistland: (USA)

Skrevet af Henrik Baumgarten