Den 4. marts er det atter tid til det største årlige USA-event for rejsebranchen i Skandinavien. Her er det en ærkeamerikansk diner i byen Fargo i North Dakota. Foto: Henrik Baumgarten.

Klar til Danmarks største USA-event

Årets største arrangement i den danske Discover America-komite er USA Travel Show i København. Det er i år den 4. marts med 60 udstillere – og har som noget nyt et Business Forum.

Det bliver 8. gang at den danske Discover America-komite arrangerer eventet, der bliver stadig større for hvert år.

De mange amerikanske udstillere og leverandører, der blandt andet repræsenterer 30 af USA’s 50 delstater samt flyselskaber, biludlejningsselskaber og så videre, stopper i København på vej til den store ITB-messe i Berlin.

Ved det årlige USA Travel Show den 4. marts på Scandinavia-hotellet i København kan amerikanerne omvendt møde et forventet antal på 250 rejsebureauagenter og pressefolk. Primært fra Danmark, men komiteen har også inviteret rejsebureauagenter og pressefolk fra de øvrige skandinaviske lande samt Finland.

USA Travel Showet begynder om morgenen med pressemøder med den administrerende direktør for U.S. Travel Association, Roger Dow, der for eksempel arrangerer det årlige International Pow Wow, IPW. IPW er med sine over 5.000 deltagere verdens største fagmesse for rejsebranchen og afvikles hvert år i USA – i år er Anaheim syd for Los Angeles i starten af juni vært for IPW.

Direktør for den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen, siger til STANDBY.dk, at det er en stor anerkendelse af vigtigheden af det danske USA Travel Show, at Roger Dow for første gang kommer til Danmark.

Morgenens pressemøder har også deltagelse af Anne Madison, kommunikationschef for Brand USA der markedsfører USA som rejseland i udlandet, samt turistcheferne Julie Coker Graham og Todd Davidson.

Julie Coker Graham er direktør for turistmyndighederne i Philadelphia samt i bestyrelsen for U.S. Travel Association, som Todd Davidson tidligere har været bestyrelsesformand for – han er i dag direktør for turistmyndighederne i delstaten Oregon, der ligger ”ovenpå” Californien.

“Amerikanerne vil på pressemødet selvfølgelig fortælle generelt nyt – men vil også promovere deltagelse i IPW,” siger Karin Gert Nielsen.

Business Forum er en nyskabelse
Mellem klokken 14 til 16 holdes nyskabelsen Business Forum over dåben ved arrangementet på Scandinavia. Overskriften er “The Transformation Powers of Tourism – Global views on how tourism is changing the world.”

Denne del er for pressen og for eksempel spidser fra den danske rejsebranche. Deltagerne er udover de nævnte fra U.S. Travel Association, Brand USA, Philadelphia og Travel Oregon Oregon også Mikkel Aarø-Hansen, den administrerende direktør for Wonderful Copenhagen, der kan fortælle om de mange amerikanske turister som København tiltrækker.

Workshop for rejsebureauerne
Selve det officielle Travel Show USA begynder klokken 18, hvor det forventes åbnet af USA’s ambassadør i Danmark, Carla Sands. Mellem klokken 18.30 og tre timer frem kan rejsebureauagenterne mingle rundt og tale med de mange udstillere.

Blandt de mange udstillere ved USA-showet i København er Air Canada, Air France KLM Delta Air Lines, Alabama Tourism, Alamo Rent A Car, Alaska Railroad, Arizona Office of Tourism, Atlanta CVB, Avis Budget Biludlejning, Beaches of Fort Myers (Florida), Bloomington (med blandt andet USA’s største shopping mall, Mall of America ved Minneapolis), British Airways og American Airlines,  Chicago, Condor (flyselskab), Cruise America & Canada RV Rentals.

Med er også Discover Los Angeles, EagleRider Motorcycle Rentals & Tours, Kentucky Tourism, Greater Miami, Hawaii Tourism, Icelandair, Las Vegas, Massachusetts Office of Travel & Tourism, Meet Minneapolis, Memphis & Mississippi, Norwegian, Philadelphia, SAS, Travel Oregon, Travel Portland, TravelNevada, United Airlines, Visit Anchorage, Visit California, Visit Orlando, Visit Tampa og Walt Disney World.

Hele programmet og alle deltagerne kan ses på hjemmesiden: DiscoverAmerica.dk – her er der også mulighed for tilmelding.

Relaterede artikler:

USA-komite klar til nye arrangementer

Norwegian fastholder USA-ruter fra København

Flest amerikanske turister i København