Hovedparten af bestyrelsen fra den danske Discover America-komite ved generalforsamlingen forleden på Axel Hotel Guldsmeden. Forrest fra venstre ​Lonni Gulliksen fra CCMG, direktør for Discover America, Karin Gert Nielsen, og Sigridur ”Sigga” Sveinsdóttir fra Icelandair. Bagest Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn, Profil Rejsers Thomas Elsgaard, Jesper Ewald fra FDM Travel og Michael Jensen fra Pacific Tours. Foto: Preben Pathuel.

USA-komite klar til nye arrangementer

Den danske Discover America-komite har efter generalforsamlingen samme bestyrelse – og gør nu klar til USA Travel Show i marts i København, Pow Wow i juni og Thanksgiving-fest til efteråret.

Alle på valg modtog genvalg og da der ikke var modkandidater kører bestyrelsen for den danske Discover America-komite videre i samme opstilling.

Det blev klart efter torsdagens generalforsamling på Axel Hotel Guldsmeden i København. Formand er fortsat Jesper Ewald, salgs- og indkøbschef fra FDM Travel, vist nok største danske arrangør af rejser til USA, mens Karin Gert Nielsen fortsætter som foreningens direktør.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer er, nævnt alfabetisk, Thomas Elsgaard, produktchef hos Profil Rejser, Bjarke Frederiksen, chef for den kommercielle afdeling på USA’s ambassade i Danmark, Lonni Gulliksen, ejer af af CCMG – Congress Consulting Management Group, Michael Hansen, salgschef for SAS i Danmark, Michael Jensen, ejer af rejsebureauet Pacific Tours, Jesper Klausholm, marketingchef for Billund Lufthavn, Frank Nordbjerg Olesen, salgschef for Norwegian i Danmark, Sigridur ”Sigga” Hellen Sveinsdóttir, salgschef for Icelandair i Danmark, Jens Vestergaard, salgschef for Air France KLM samt den amerikanske Skyteam-partner Delta Air Lines og produktchef Christian Willumsen fra USA Rejser.

Den danske Discover America-komite har 103 medlemmer; det er alt fra rejsebureauer, presse og private til leverandører, for eksempel flyselskaber og biludlejningsfirmaer.

Kommende events
Discover America-komiteen arbejder med flere arrangementer i år. Til februar kommer sammenkomst om amerikanske medier og deres forhold til præsident Donald Trump, der nærmest konsekvent kalder medier, der ikke lovpriser ham og påpeger hans lemfældige forhold til sandheden ”fake news.”

Også i februar bliver der igen en USA-stand ved rejsemessen Ferie for Alle i Messecenter Herning med repræsentation fra blandt andre Bloomington (Minneapolis-bydelen med USA’s største shoppingmall, Mall of America), Californien, Denver, Walt Disney World i Orlando, Philadelphia og det danske rejsebureau USA Rejser.

Årets største arrangement i regi i den danske Discover America-komite bliver det årlige USA Travel Show 4. marts i København med 60 udstillere og leverandører fra USA, der møder et forventet antal på 250 rejsebureauagenter og pressefolk. Den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, forventes at deltage ligesom den administrerende direktør for U.S. Travel Association, Roger Dow, der blandt andet arrangerer det årlige International Pow Wow for første gang kommer til Danmark.

Apropos IPW, så er Anaheim syd for Los Angeles i år vært for International Pow Wow, verdens største fagmesse for rejsebranchen med op mod 6.000 deltagere.

Til IPW i starten af juni forventer den danske Discover America-komite tilmelding fra ti rejsebureauer – Albatros Travel, FDM Travel, Nyhavn Rejser, Profil Rejser, Risgaard Rejser og USA Rejser. Det koster 825 dollars for rejsebureauer at deltage i de fem hektiske dage; de skal dog selv sørge for flytransport. Efter 1. marts stiger tilmeldingsprisen til 1.250 dollars.

Det er gratis for danske MICE-købere at deltage første gang på IPW – herefter betales samme pris som rejsebureauer skal af med. Der er fem pladser til danske pressefolk, her prioriteres journalister med afsætningsmuligheder, som det hedder.

Til november arbejder den danske Discover America-komite med at stable en Thanksgivingfest på benene.

Norden fylder godt
Fra de tre skandinaviske lande var der fra januar til maj sidste år 446.000 ankomster til USA – en stigning på lidt over to procent. Regnes også Finland, Island og de tre baltiske lande med bliver det samlede tal 565.000.

Skandinavien var i perioden fjerdestørste marked for europæiske ankomster til USA. Mens der er i Skandinavien er over 20 millioner indbyggere, er der i Frankrig på tredjepladsen 60 millioner og 686.000 ankomster til USA, Tyskland har 83 millioner borgere og havde 773.000 ankomster til USA, mens USA’s største marked i Europa er Storbritannien, hvor der er knap 60 millioner indbyggere og hvorfra der var 1,7 millioner ankomster til USA.

Tallene mellem antal indbyggere og ankomster til USA viser med andre ord, at der procentvis er langt flere ankomster fra Skandinavien til USA end fra såvel Frankrig som Tyskland.

Alene på de tre største USA-ruter sidste år til og fra Københavns Lufthavn var der 678.000 passagerer, nemlig New York, der flyves hele året af SAS til Newark-lufthavnen og Norwegian til JFK, mens Delta Air Lines i sommerperioden også har rute fra JFK til København.

I alt var der sidste år tæt på 387.000 rejsende til og fra Københavns Lufthavn og New York. Hertil kommer SAS-ruten fra København til San Francisco, der sidste år havde over 151.000 passagerer, mens SAS’ forbindelse til Chicago havde tæt på 140.000 rejsende.

Relaterede artikler:

Discover America fejrede Thanksgiving

Syv danske rejsebureauer til kæmpe fagmesse

USA taber udenlandske turister