KLM genåbner rute efter 20 år

KLM vil fra slutningen af september igen flyve til Riyadh i Saudi-Arabien. Samtidig justeres ruteprogrammet til Golfstaterne, hvor KLM fremover vil betjene i alt syv destinationer.

KLM vender fra 28. september tilbage på ruten fra Amsterdam Schiphol til ​​Riyadh i Saudi-Arabien.

Det er 20 år siden, det hollandske flyselskab sidst betjente ruten til den saudiarabiske hovedstad- Dengang blev ruten fløjet med Boeing 767, mens den nye rute fra starten betjenes med Airbus A330-200 og senere med vinterfartplanen fra 28. oktober med Airbus A330-300.

KLM vil med genåbningen af ruten flyve direkte fra Amsterdam til Riyadh fire gange om ugen – mandag, tirsdag, torsdag og lørdag. Ruten opereres som en trekantrute, hvor flyet fra Riyadh fortsætter til Dammam i Saudi-Arabien og efter en kort mellemlanding der returnerer til Amsterdam. KLM betjente i forvejen Dammam fra Amsterdam.

Der bliver afgang fra Amsterdam klokken 15.35 med ankomst i Riyadh klokken 22.40. Klokken 23.45 fortsætter flyet til Dammam med ankomst klokken 01.10, og klokken 02.25 letter flyet igen og flyver mod Amsterdam, hvor der er ankomst klokken 08.05.

Mellemlanding i Abu Dhabi på Muscat-rute
Lanceringen af den nye rute til Riyadh er et led i en større justering af KLM’s rutenetværk til Golfstaterne i Mellemøsten.

Fra den 3. august vil selskabets flyvninger til Muscat i Oman indebære en kort mellemlanding i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater på både udturen og hjemturen, så ruten bliver Amsterdam-Abu Dhabi-Muscat-Abu Dhabi-Amsterdam. Der vil være tre flyvninger om ugen – mandag, torsdag og lørdag, og ruten betjenes med Boeing 787-9 Dreamliner.

Som en del af den gradvise genåbning af rutenetværket efter coronanedlukningen genoptager KLM også flyvninger til Manama i kongedømmet Bahrain via Kuwait. Der bliver fra den 29. september tre flyvninger om ugen – tirsdag, torsdag og lørdag – på ruten Amsterdam-Kuwait-Bahrain-Kuwait-Amsterdam. Ruten vil blive betjent med Airbus A330.

Dubai-rute fortsætter uændret
KLM har allerede genåbnet ruten fra Amsterdam til Dubai, og ruten fortsætter den kommende tid uændret med daglige flyvninger med Boeing 777-200.

Fra den 28. september vil det hollandske flyselskab dermed betjene i alt syv destinationer i Golfstaterne fra Amsterdam Schiphol – Dubai, Abu Dhabi, Riyadh, Dammam, Muscat, Manama og Kuwait.

 

Relaterede artikler:

KLM forlænger ny USA-rute

KLM fejrede sine første 100 år

Air France-KLM i fælles front mod Golf-selskaber